Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 12. 2015,
13.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Bojan Tokić

Četrtek, 24. 12. 2015, 13.14

8 let

Tokić najslabše v zadnjih 13 letih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokić letos ni imel najboljše sezone. Končal jo je na 69. mestu kakovostne lestvice, kar je zanj najnižja uvrstitev po letu 2002.

Zato pa je svoj napredek nadaljeval njegov naslednik Darko Jorgič, ki je velikim uspehom v mladinski kategoriji dodal nekaj članskih in se na lestvici s 366. prebil na 218. mesto (16. mladinec in 56. igralec do 21 let). S tem je prehitel tudi Jana Žibrata, ki je trenutno 248. igralec sveta. Naslednji Slovenec na lestvici je Deni Kožul na 375. mestu.

Mešani občutki najboljšega Slovenca

"Sezono končujem z mešanimi občutki. Imel sem veliko težav z zdravjem, izpustil evropsko prvenstvo, na svetovnem sem izgubil proti slabšemu igralcu. A bili so tudi prebliski, odlično sem odigral na evropskih igrah, se v močni konkurenci uvrstil med najboljših 16. Tudi v nemški ligi sem imel nekaj odmevnih zmag, med drugimi sem premagal Tima Bolla. Po eni strani sem lahko zadovoljen, a v prihodnji sezoni želim višje. Želim se vrniti vsaj okoli 50. mesta, to pa vsekakor ne bo lahka naloga, saj prihajajo novi igralci, konkurenca v namiznem tenisu še nikoli ni bila tako močna," je dejal Novogoričan Bojan Tokić, ki je trenutno v domovini, a ima manjše zdravstvene težave, tako da ne trenira.

Sezono so na prvih treh mestih končali kitajski igralci Ma Long, Fan Zhendong in Xu Xin, najboljši Evropejec je na četrtem mestu Dimitrij Ovčarov.

Tudi pri dekletih so na prvih treh mestih Kitajke, in sicer Liu Shiwen, Zhu Yuling in Ding Ning, četrta je Japonka Ai Fukuhara, od Evropejk je na devetem mestu Nemka kitajskega rodu Han Ying, kot rojena Evropejka pa je najboljša Romunka Elizabeta Samara na 20. mestu.

Od Slovenk je Alex Galič na 168., Manca Fajmut na 195., Tamara Pavčnik pa na 192. mestu. Vse so v sezoni napredovale.

Ne spreglejte