Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 2. 2008,
21.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 2. 2. 2008, 21.44

8 let

Tesen poraz v Mariboru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Odbojkarice Nove KBM Branik so v 15. krogu srednjeevropske lige doma tesno izgubile proti ekipi Posta iz Dunaja.

Dvoboj, v katerem so zmagale gostje je trajal dobri dve uri, a ne bi bilo nezasluženo, če bi se zmage veselile gostiteljice. Ekipi sta prikazali všečno igro, na trenutke tudi vrhunsko, v odločilnem petem nizu pa so gledalci spremljali pravo dramo, ki se je končala srečno za avstrijsko vrsto, ki so z deseto zmago še bolj utrdile na vrhu razpredelnice.

V uvodnem nizu so Mariborčanke igrale odločno in ves čas vodile, ob drugem tehničnem odmoru celo s 16:12. Toda uporne gostje se niso predale in pri rezultatu 20:20 po zaslugi visoke Pastulove, ki je bila v napadu neustavljiva, izenačile, v zanimivi končnici pa pri vodstvu mariborske ekipe s 23:22 dosegle tri točke zapored in dobile niz. Tudi v drugem nizu je domača vrsta v uvodnih minutah držala niti igre v svojih rokah, še posebej se je izkazala Zanova, ki je dosegla nekaj točk zapored, toda gostje so jih z borbeno igro ujele pri 10:10. Nekaj časa je bila igra še izenačena, nato pa so Mariborčanke osvojile nekaj točk zapored, povedle s 23:16 in odpora gostij je bilo konec.

Tretji niz je bil podoben prvemu, kajti na igrišču je spet prišlo do spremembe razmerja moči. Dunajčanke so povedle z 10:4, igrale zelo zanesljivo v polju in ob slabem bloku mariborskih odbojkaric zlahka osvajale točke. Njihova prednost je rasla iz minute v minuto in na koncu niza znašala kar 12 točk. Da tekma še ni izgubljena, so mariborske odbojkarice dokazale v četrtem nizu, ko so zaigrale zanesljivo v obrambi in napadu, odlično izvajale začetne udarce in si hitro priigrale sedem točk prednosti (16:9). Trenerka gostij je poskušala z menjavami igralk, a se ji ta poteza ni obrestovala in Mariborčanke so izenačile v nizih na 2:2.

Ko so dunajske odbojkarice v petem nizu povedle z 10:4, je kazalo na hiter zlom mariborske vrste. Toda ta je z izjemno borbenostjo in zbrano igro nižala prednost gostij in jih ujela pri rezultatu 13:13, nato povedla s 14:13, žal pa zapravila zaključno žogo za zmago. Izkušena ekipa Posta je "darilo" sprejela z veseljem, pri rezultatu 15:15 osvojila še dve točki in dobila niz in tekmo.

Ne spreglejte