Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
17. 4. 2011,
16.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 17. 4. 2011, 16.37

8 let

Taljat in Božič zmagala na močni tekmi v Solkanu

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Danes so bili na reki Soči na vrsti še polfinalne in finalne vožnje. Najbolje od naših tekmovalcev sta se odrezala primorski dvojec Sašo Taljat in Luka Božič.

Odlično so nastopili tudi ostali naši, saj smo imeli v vseh preostalih disciplinah, razen med kajakaši, dobitnike medalj. Naš najboljši kajakaš Peter Kauzer očitno danes ni imel svojega dneva, saj je aktualni evropski prvak obtičal že v polfinalu, kjer je zasedel zanj skromno 17. mesto.

Drugi so se na progo po brzicah reke Soče podali dvojci. Tam sta odlično formo pokazala prav naša dva Luka Božič in Sašo Taljat, ki sta za seboj pustila vso konkurenco. Druga sta bila Italijana Pietro Camporesi in Niccolo Ferrari, tretji pa je bil češki dvojec Hammer/Vlcek, ki je za našima zaostal že slabih 5 sekund. Dobro se je na progi odrezal tudi drugi slovenski dvojec v postavi Luka Slapšak in Urban Jarc, ki sta zasedla končno četrto mesto. Veterana Simon Hočevar in Dejan Kralj pa sta v finalu izpustila vratca in finale končala na zadnjem 10. mestu. Po tekmi nam je uspelo priklicati Saša Taljata, ki je podal oceno voženj v tem vikendu. "S kvalifikacijskimi vožnjami nisva bila najbolj zadovoljna, saj je bilo prisotnih preveč napak. Danes pa sva se nekako uspela sestaviti. Že s polfinalno vožnjo sva bila zadovoljna, saj nama je uspela tekoča vožnja z nekaj manjšimi napakami, finalna vožnja pa je bila še boljša, tako da sva zelo zadovoljna," je povedal starejši član primorske naveze, ki hodi na skupne treninge v Ljubljano, kjer študira njegov partner v čolnu Luka Božič. »Glede na to, da nimava veliko skupnega treninga, sva s trenutno formo zelo zadovoljna. Bo pa v prihodnje delati še več skupaj v čolnu in se uigrat do naslednjih tekem,« je še za konec dodal Sašo, ki ni bil najbolj zadovoljen z razmerami na progi, saj jim nekoliko ponagajal veter.

Pri kanuistih enosedih smo imeli Slovenci v finalu kar štiri predstavnike, najbolje pa je od naših s progo opravil Anže Berčič, ki si je priveslal 2. Mesto. Takoj za njim se je uvrstil njegov klubski kolega Jure Lenarčič. Naša fanta sta morala premoč priznati nemškemu kanuistu Janu Benizienu, ki je zmagal z dokaj velikim naskokom. Nemec je imel pred drugouvrščenim Berčičem prednost 3 sekunde in 78 stotink. Od ostalih naših se je Benjamin Savšek uvrstil na 5. mesto, Blaž Cof pa je bil 9.

Štiri predstavnice v finalu smo imeli tudi med kajakašicami. Od naših sta se najbolje na progi znašli domačinki Urša Kragelj, ki je zasedla 2. mesto, najizkušenejša Nina Mozetič pa je bila tretja. Tako kot včeraj na kvalifikacijah je bila tudi danes najhitrejša Avstrijka Corinna Kuhnle. Vodilna po polfinalni vožnji Eva Terčelj, je v finalni vožnji naredila preveč napak, tako da je na koncu zasedla skromno 7. mesto. Za prijetno presenečenje pa je poskrbela mlada Ajda Novak, ki je pristala na 6. mestu.

Slabo je šlo danes kajakašem. V disciplini, kjer imamo Slovenci najmočnejše orožje, sta se v finalno vožnjo uvrstila le Janoš Petrelin in Jure Meglič. Janoš, ki trenira skupaj z našim Petrom Kauzerjem, je zasedel 7. mesto, tretji z lanskega svetovnega prvenstva v Tacnu Jure Meglič pa se je moral zadovoljiti z 9. mestom. Najhitreje je s progo opravil Poljak Dariusz Popiela, drugi je bil Čeh Vavrinec Hradilek, tretjega mesta pa se je veselil Italijan Diego Paolini.

Med kanuistkami, kjer ni bilo slovenskih predstavnic, je zmagala Avstrijka Viktoria Wolffhardt.

Ne spreglejte