SiolNET. Sportal Drugi športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tadeji Sodec in Ani Vorih najmanj bron

1

termometer

Bera slovenskih odličij na EP se povečuje. Naša reprezentanca je bogatejša še za dve najmanj bronasti kolajni. Novakova se ni uvrstila v finale hitrostnega zbijanja, Vidmarjeva je izpadla v 'klasiki'.

Najmanj bron si je priborila Tadeja Sodec v igri v krog. Premagala je Turkinjo Ilke Kumartaslioglu, ki ni slaba igralka. Slovenka je največkrat vodila za tri točke, čeprav nekaterih ponujenih priložnosti ni izkoristila. Z zmago s 23:16 se je skupaj z Italijanko Paolo Mandolo uvrstila med najboljšo četverico in si zagotovila odličje.

Slovenski tabor je razveselila Ana Vorih, je bila natančnejša pri zbijanju pozicij kot v kvalifikacijah. Osvojila je 18 točk, kar je bil med osmimi tekmovalkami tretji najboljši izid. Tako se je uvrstila neposredno v finale in si že zagotovila najmanj bron.

"Ne morem reči, da nisem bila med zbijanjem malce nervozna. Ko sem zbrala trinajsto točko, sem se osredotočila na balina. V prvih dveh nastopih sem ga zgrešila, tokrat pa zanesljivo zadela in se že veselim finala," je zadovoljna pripovedovala najmalajša članica naše reprezentance, ki ju v Rogaški Slatini spremljata starša, vendar mama spremlja njeno zbijanje izven dvorane!

Naša predstavnica Nina Novak se je spoprijela s tremi tekmicami v 'brzincu'. Tokrat je izbijala slabo in je bila daleč od finala. Tako je ostalo pri bronu. Slabo se je repasaž končal tudi za Denis Vidmar v klasični igri z Bolgarko Trayano Yordanovo. Naša je vodila s 4:0, 8:2 in še celo z 10:8. Bolgarka se ni predala, uspešno je bližala in zadevala. Denis pač ne, tokrat je igrala v 'valovih' in na koncu izgubila s 10:13 ter izpadla. Popoldanski spored EP se bo nadaljeval ob 16. uri s četrfinalom klasične igre (žal brez naše), sledil bo še repesaž v krogu (na srečo brez naše), ob 18.uri pa bo še četrtfinalni nastop štafet z Nino Novak in Tadejo Sodec.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin