SiolNET. Sportal Drugi športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Štirje finalni nastopi Slovencev?

1

termometer

 | Foto:
Na evropskem prvenstvu v gimnastiki, ki se bo v četrtek zvečer začelo v Milanu, bo natopilo osem slovenskih predstavnikov. Slednji kljub odsotnosti Aljaža Pegana merijo na štiri finalne nastope.

V moškem taboru - slovenske barve bodo ob Mitji Petkovšku, ki bo v Milanu lovil rekordno peto zmago na EP, po odpovedi Aljaža Pegana zaradi poškodbe zastopali še Sašo Bertoncelj, Alen Dimic, Rok Klavora, Žiga Britovšek in Žiga Šilc - imajo prav tako visoke načrte. Merijo namreč celo na štiri finalne nastope; ob asu Petkovšku na bradlji in zdaj že izkušenemu Bertonclju na konju z ročaji, ki pa lovi svoj prvi finale na EP, saj se mu je lani ta v Lozani izmuznil zgolj za desetinko točke, imata možnosti za finalni nastop ob srečnem razpletu in dobri izvedbi gotovo tudi Klavora na parterju in Dimic na drogu, ki sta se v mednarodni areni nekajkrat že izkazala.

Vse bo jasno v petek zvečer, ko bodo kvalifikacije opravili tudi telovadci. V soboto sledita ženski in moški mnogoboj, v nedeljo pa bodo na sporedu vsi finalni nastopi na posameznih orodjih.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin