Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 6. 2011,
10.30

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

spust

Četrtek, 16. 6. 2011, 10.30

8 let, 1 mesec

Spust v Trnovem in vrnitev Fedje Marušiča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Spustaši na divjih vodah se bodo v soboto in nedeljo v Trnovem ob Soči merili na tretji in četrti tekmi svetovnega pokala.

V soboto bo ob 12.30 med Srpenico in Trnovim na sporedu klasična preizkušnja, v nedeljo pa ob 10.30 še sprinterska.

V Trnovem ob Soči bo nastopilo več kot 100 tekmovalcev iz 15 držav. Ob Slovencih bodo tekmovali še Hrvati, Avstrijci, Belgijci, Avstralci, Irci, Nemci, Slovaki, Čehi, Švicarji, Japonci, Italijani, Srbi, Francozi in Luksemburžani. Slovenske barve bodo na Soči branili kajakaši Tim Kolar, Maks Frančeškin, Jernej Korenjak, Simon Oven, Rok Markočič in Vid Debeljak, kanuista Simon Hočevar in Žiga Taljat ter kajakašica Anja Kancler. Tekmovanje se bo sicer s slavnostnim odprtjem začelo v petek ob 20. uri.

"Pričakujemo dobre nastope, največ prav gotovo pričakujemo od Kolarja, ki je bil tudi na tekmah svetovnega pokala v Španiji visoko uvrščen in ima ob dobrih nastopih v Trnovem možnost tudi za visoko skupno uvrstitev. Glavni favoriti so vsi tukaj, Francozi so bržčas najmočnejši, saj so letos izredno dobro pripravljeni, dobro so nastopali na tekmah svetovnega pokala in tudi na svetovnem prvenstvu. Velikih presenečenj ne napovedujem. Tako ne gre pričakovati kakšnih slovenskih stopničk, največ možnosti zanje pa ima prav Kolar," je pred tekmo povedal trener slovenske vrste Srečo Masle. Ta tokrat ne bo mogel računati na svetovnega prvaka v sprintu Nejca Žnidarčiča, ki je odpotoval na evropsko prvenstvo v sprintu na mirnih vodah, ki bo konec tedna v Beogradu.

Marušič bo zaključil avanturo

V petek pa se bo po preveslanih 5000 kilometrih - skoraj polovica poti je potekala po Savi in Donavi, ostalo pa po morju - s svoje avanture po Balkanu in Jadranskem morju vrnil tudi nekdanji olimpijec Fedja Marušič. Prvič se bo dotaknil slovenskih tal na punti v Piranu v petek ob 9.00, pot pa nato nadaljeval proti izlivu Soče in rodnem Solkanu, kjer ga pričakujejo ob 18. uri.

Ne spreglejte