Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 10. 2015,
9.20

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

1 DOL odbojka Calcit Ljubljana Nova KBM Branik OK Formis UOK Vital Ljubljana Kema Puconci Luka Koper

Petek, 2. 10. 2015, 9.20

4 leta, 2 meseca

Šok za državne prvakinje v Novi Gorici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Odbojkarjice Calcita Ljubljana so v 9. krogu 1. DOL na gostovanju v Novi Gorici izgubile s 1:3 v nizih in dovolile, da jim Nova KBM Branik še pobegne.

Ljubljančanke so sicer bolje začele tako prvi kot drugi niz in vodile vse do končnice, v tretjem nizu pa so bile v prednosti že z 9:4, a so se na koncu zmage tako v uvodnem, kot v tretjem nizu veselile Novogoričanke, ki so nato prepričljivo dobile še četrti niz. Gostiteljice so skozi celotno srečanje malo grešile in si privoščile 17 napak, medtem ko so jih Ljubljančanke naredile kar 34, od tega 12 pri začetnem udarcu in 17 v napadu. Igralke Calcita so sicer bolje blokirale (15 blokov, GEN-I Volley le 8), v vseh ostalih elementih pa je bil boljši GEN-I Volley, ki se je z novo zmago povzpel že na tretje mesto prvenstvene lestvice.

"Že nekajkrat v letošnji sezoni se nam je zgodilo, da smo po visokem vodstvu v končnici naredili nekaj neumnosti, zaradi katerih smo potem niz izgubili. Danes se nam je to zgodilo v prvem nizu, drugega smo še izvlekli, potem pa ko se 'plaz' sproži, je težko igrati. Novogoričankam je uspevalo prav vse, nam se je nekoliko 'skrajšala' roka, pojavila se je še nedisciplina v igri in končni izid je bil temu primeren, kajti GEN-I Volley ima zelo dobro ekipo in je zasluženo zmagal," je po tekmi preseentljiv poraz komentiral Gašper Ribič, trener Calcita Ljubljane.

V prvenstvu še naprej najbolj prepričljive ostajajo odbojkarice Nove KBM Branika, ki so zabeležile še eno gladko zmago, tokrat proti Puconcem in tako z izjemo dveh nizov in izgubljene točke proti Calcitu nasprotnicam še niso oddale niti niza. Veliko zaslug za to ima tokrat Saša Planinšec, ki je, kljub temu, da igra na mestu srednje blokerke, dosegla kar 16 točk.

Ne spreglejte