Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 6. 2022,
23.05

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

1

Natisni članek

Sredozemske igre 2022 Darko Jorgić Darko Jorgić Sredozemske igre

Ponedeljek, 27. 6. 2022, 23.05

1 leto, 10 mesecev

Sredozemske igre, 27. junij

Namiznoteniški igralci ubranili zlato kolajno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

1

Darko Jorgić sredozemske igre 2022 | Slovenski namiznoteniški igralci ostajajo vladarji sredozemskih iger.  | Foto Aleš Fevžer

Slovenski namiznoteniški igralci ostajajo vladarji sredozemskih iger.

Foto: Aleš Fevžer

Slovenski namiznoteniški igralci so na sredozemskih igrah, ki potekajo v Oranu v Alžiriji, v finalu ekipnega dela s 3:2 premagali Portugalsko in ubranili zlato izpred štirih let v španski Tarragoni. 

Tudi takrat sta bila v ekipi Darko Jorgić in Deni Kožul, tokratna rezerva Peter Hribar pa je nadomestil Bojana Tokića.

Slovenci so v polfinalu premagali Španijo s 3:0 in že tedaj Sloveniji priborili prvo medaljo na igrah v drugem največjem alžirskem mestu. Pred tem so v četrtfinalu ugnali gostiteljico prvenstva s 3:1.

Darko Jorgić sredozemske igre 2022 | Foto: Aleš Fevžer Foto: Aleš Fevžer

Kožul je začel finalni obračun z dobljenim uvodnim nizom in bil blizu tudi v nadaljevanju, a je Joao Pedro Andrade Selgas zmagal s 3:1. Jorgić se je nato v boju za izenačenje znašel v zaostanku z 0:2, a je na koncu vendarle strl odpor Joaa Pedra Ferreira Geralda.

Slovenca sta nato v dvojicah izgubila z 0:3, Jorgić pa je nato izgubil prvi niz preden je strl odpor Andradeja za izenačenje na 2:2 v dvoboju. O zmagovalcu finala je tako odločal obračun Ferreira Geralda in Kožula. Slovenec je dobil prvi niz, nato pa je po izenačenju na 2:2 sledil dramatični peti niz, v katerem je Kožul z zadnjo točko tudi s precej sreče priboril zmago svoji ekipi.

Trije balinarji bodo v torek nastopili v polfinalu, v hitrostnem zbijanju Martin Zdauc in Nina Voličina, Tadeja Petrač pa v natančnem zbijanju. Marko Švara je v natančnem zbijanju končal z delitvijo petega mesta.

Smiljanova izgubila borbo za bron

Slovenska karateistka Kiti Smiljan je v kategoriji do 68 kg na sredozemskih igrah, ki potekajo v Oranu v Alžiriji, izgubila dvoboj za bronasto kolajno. Slovensko borko je premagala evropska prvakinja, predstavnica Turčije, Eda Eltemur z 8:3. Slovenski namiznoteniški igralci so se uvrstili v polfinale.

Kiti Smiljan, bila je že tretja na evropskem prvenstvu, je bila na poti, da bi na teh SI Sloveniji priborila prvo medaljo. A ji je na zadnji stopnički spodrsnilo proti turški tekmici, ki jo je pred slabim mesecem dni na EP ugnala le z 2:1.

"Cilj je bil, da izkoristim vsako njeno napako in krajšanje razdalje. Ni bilo prave priložnostiza odločilni napad. Ko sem se znašla v zaostanku pa sem šla bolj agresivno in so se zato pojavile napake, ki jih je Turkinja izkoristila. V karateju so sredozemske države najmočnejše, tu so tudi v najmočnejših postavah," je dejala Žalčanka.

Slovenski vaterpolisti so v predtekmovalni skupini B z 11:7 (3:1, 1:2, 4:1, 4:3) premagali Francijo in dosegli drugo zmago. Na lestvici s šestimi točkami vodi Srbija, ki je Slovenijo edina doslej premagala, Slovenija ima tako kot Črna gora štiri točke, na zadnjih dveh mestih pa sta Francija (2) in Portugalska (0).

Rokometaši so na prvi tekmi skupinskega dela izgubili s 27:31 (15:15) s Srbijo, kjer je pomočnik selektorja Slovenec Uroš Bregar. Tekma, na kateri je šest golov za Slovenijo dosegel Urban Pipp, pet pa Staš Slatinšek Jovičić, bi morala biti po prvotnem razporedu sredi dopoldneva. Pa je niso začeli niti v naslednjem terminu štiri ure pozneje, ker ni bilo sodnikov.
Darko Jorgič
Sportal Slovenci v Alžiriji obrambo zlata začeli z dvema zmagama
Ne spreglejte