Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 4. 2014,
11.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 14. 4. 2014, 11.29

8 let

Slovenski taekwondoisti na evropskem prvenstvu do kupa odličij

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V beloruskem Minsku se je v nedeljo končalo evropsko prvenstvo v taekwondoju v neolimpijski verziji ITF. Slovenska reprezentanca je osvojila pet zlatih, štiri srebrne in 11 bronastih kolajn.

Med več kot 900 tekmovalci iz 25 držav so se med slovenskimi člani najbolje odrezali Borut Sobota v kategoriji do 71 kg, Uroš Rupreht do 78 kg in Matej Rezar nad 85 kg, ki so osvojili srebro. V članski konkurenci sta Saša Sirše v borbah nad 75 in Nika Plečnik v kategoriji do 51 kg osvojili tretje mesto.

Slovenska izbrana vrsta se je na zmagovalni oder sicer povzpela kar 20-krat v vseh starostnih kategorijah. Od tega je osvojila pet zlatih, štiri srebrne in 11 bronastih kolajn. Veteranska ekipa je osvojila tudi naziv najboljše veteranske ekipe prvenstva.

V kategoriji dečkov in deklic sta se najbolje odrezali Kristina Momčilov in Pia Matko. Obe sta osvojili bronasti medalji v formah (črni pas I. dan in rdeči pas) in borbah (do 55 kg in do 40 kg). Med mladinci je za slovensko himno poskrbela Jerneja Jenšterle s prvim mestom in nazivom evropska mladinska prvakinja v borbah v kategoriji do 64 kg. Na oder za zmagovalce se je s tretjim mestom povzpel tudi Nejc Rupreht v borbah do 57 kg in moška mladinska ekipa v borbah (Rakuša, Rupreht, Vogler, Vukančič, Zabukovnik).

Veterani so poskrbeli, da je v dvorani še štirikrat zadonela slovenska himna. Evropska prvaka sta postala Peter Landeker (srebrna kategorija borbe do 90 kg) in Muhamed Baltić (zlata kategorija forme V. dan in borbe nad 80 kg), prav tako je naziv evropskih prvakov osvojila veteranska ekipa v borbah (Muhamed Baltič, Ismet Ičanović, Peter Landeker in Matjaž Vidmar).

Peter Landeker je osvojil tudi srebrno medaljo v formah V. dan, veteranska ekipa je bila tretja v formah (Baltić, Ičanović in Landeker), Ismet Ičanovič in Matjaž Vidmar pa sta bila bronasta v borbah do 80 kg.

Ne spreglejte