Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 5. 2009,
19.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 21. 5. 2009, 19.43

8 let

Slovenski odbojkarji premagali Čehe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na prvi pripravljalni tekmi na Češkem premagala tamkajšnjo reprezentanco s 3:1.

Naši odbojkarji so v primerjavi s prvima pripravljalnima tekmama v Srbiji, tam so obe srečanji izgubili, zaigrali bolje v obrambi. Znova pa se je pojavila že znana rak rana slovenske reprezentance – poškodbe.

Slovenski odbojkarji, ki se pripravljajo na drugi krog kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu, se te dni mudijo na Češkem, kamor so odpotovali odigrati tri pripravljalne tekme s tamkajšnjo izbrano vrsto. Prva je že za njimi, naši pa so jo dobili s 3:1 (31:29, 17:25, 26:24, 25:23).

Selektor Gregor Hribar je srečanje začel s postavo: podajalec Dejan Vinčič, blokerja Damir Šabec in Alen Pajenk, korektor Mitja Gasparini, sprejemalca Tine Urnaut in Alan Komel, libero pa je Sebastijan Škorc. Vinčič, Šabec, Pajenk in Urnaut so igrali vsoo tekmo, medtem ko je Komela samo v drugem nizu zamenjal Flajs, Gasparinija pa po drugem nizu Alen Šket. Prav slednji je po besedah selektorja Gregor Hribarja zelo dobro odigral in bil eden jezičkov na tehtnici do prve zmage na pripravljalnih tekmah.

V ključnih trenutkih ohranili mirno kri

Slovenski odbojkarji so danes zaigrali precej bolje v obrambi, v elementu igre, v katerem so bil na prvih dveh pripravljalnih tekmah s Srbi precej šibki. "Tisto, kar me najbolj veseli, pa je, da so fantje v ključnih trenutkih, v končnicah nizov, ko se je odločalo o zmagovalcu, znali ohraniti mirno kri, odigrati zbrano in zmagati," je bil zadovoljen Hribar. Čehi, ki jih naslednji teden prav tako čakajo kvalifikacije za svetovno prvenstvo, nastopajo z večino svojih najboljših igralcev, manjkala pa sta Rak in Lebl, ki se bosta izbrani vrsti pridružila kasneje.

Vodstvo slovenske reprezentance pa kljub boljši igri naših odbojkarjev ne more biti povsem zadovoljno. Znova so se pojavile težave s poškodbami, največ težav je na mestu blokerja. Davor Čebron se je danes sicer ogreval, vendar ni igral zaradi bolečin v nogi, prav tako pa je za nekaj časa očitno izgubljen tudi Matevž Kamnik, ki sicer ni odpotoval z reprezentanco na Češko. Zadnji zdravniški izvidi namreč kažejo, da zaradi težav s kolenom ne bo mogel pomagati soigralcem v tej reprezentančni akciji. Kot je znano, se je selektor Hribar zaradi poškodbe že prej moral odpovedati tudi sprejemalcu Vidu Jakopinu.

Slovenski odbojkarji bodo jutri in v soboto odigrali še dve pripravljalni tekmi s Čehi. Jutri bo selektor Hribar ponudil priložnost tudi tistim, ki danes niso igrali, na zadnji tekmi pa naj bi znova igrali tisti, ki naj bi bili tudi v začetni postavi na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu, na srečanju v sredo proti Grčiji.

Ne spreglejte