Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 3. 2009,
16.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 31. 3. 2009, 16.11

8 let

Slovenski dvojici že najmanj bron!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
S četrtfinalno zmago proti italijanski dvojici s kar 13:0 sta Nina Novak in Tadeja Sodec na svetovnem prvenstvu že osvojili prvo kolajno – najmanj bron.

Dvoboj z Italijankama Paolo Mandola in Micol Perotto se je začel zelo dobro za naši reprezentantki. Nina in Tadeja sta z dobrim bližanjem in zbijanjem prisilili tekmeci, da sta za naši prvi dve krogli porabili kar svojih šest. Na koncu pa prednost v kroglah nista v celoti vnovčili, kar je pogosto njuna hiba in osvojili le dve točki. Tudi druga menjava je ponudila enako sliko na igrišču št. ena. Za prvo dobro Ninino kroglo (50 cm malce levo od balina) sta Paola in Micol spet porabili vse krogle. To pa Slovenki spet nista uspeli izkoristiti, neverjetno, "le" 3:0. Sledila je minuta odmora na zahtevo italijanskega selektorja.

Nina Novak je spet dobro približala prvo kroglo, kar je zelo pomembno, Italijanki sta zanjo porabili tri. Potem so se začele slovenske napake, najprej v bližanju, potem že zbijanju, v katerem je Tadeja celo zadela svojo kroglo. Italijanki sta imeli tri, naši še dve krogli. Tadeja je končno vzela "punt", nato sta tekmici dvakrat zgrešili v zbijanju, enkrat Perotto ni približala. To je z zadnjo kroglo na srečo storila Tadeja, dve novi točki in vostvo s 5:0. Naši sta se dobro držali tudi v četrtem obratu, pravzaprav sta jima s slabim bližanjem Italijanki omogočili povečanje vodstva. Tri krogle so bile na voljo ob eni bližji balinu. Spet je odločala Tadeja, vendar v bližanju, "pripeljala" še dve krogli, in bilo je 8:0.

Tudi nadaljevanje dvoboja je bilo v slovenskem slogu. Italijanki sta bili "razbiti", hoteli sta se rešiti z zbijanjem balina, katerega je na zahtevnih igriščih težko zadeti. Tudi Paola ga ni. Nova velika priložnost, tokrat sta jo naši skoraj v celoti izkoristili, si priigrali še tri točke za vodstvo z 11:0 po 52 minutah igre. Tudi v zadnem obratu ni bilo nobenega italijanskega "premika", Tadeja in Nina sta si skočili v objem – 13:0 v slabih uri. Imenitno!

"Izjemno sva veseli in zadovoljni. Igrali sva zelo dobro, res pa je, da Italijankama danes ni šlo. Bili sta slabši v bližanju in zbijanju. Že doslej sva izpolnili zastavljen cilj, zdaj se bova še bolj potrudili," je po velikem uspehu, ko sta naši Italijankama "zavezali kravato", dejala Nina Novak. Našim je žreb v polfinalu namenil francosko dvojico Maugiron – Ruox, drugi par je Kitajska – Španija. Ob 16. 30 uri bo prva serija kvalifikacij v natančnem zbijanju, v kateri bo nastopila tudi Tadeja Sodec.

Ne spreglejte