Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 10. 2015,
18.45

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

odbojka slovenska odbojkarska reprezentanca Belgija Andrea Giani Tine Urnaut Alen Pajenk Jani Kovačič

Nedelja, 11. 10. 2015, 18.45

7 let, 12 mesecev

Slovenskega selektorja skrbi za nekatere starejše igralce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski odbojkarji so skupinski del EP sklenili s porazom, a tista zmaga na začetku proti Belorusiji je bila dovolj za uvrstitev med najboljših 12, kjer se bo vse začelo znova.

Že malce po kosilu so se Slovenci udarili z Belgijci, ki so niso bili prav nič boljši od naših fantov, več zbranosti in znanja so pokazali le v zaključnih izenačenih nizov, kar je na koncu tudi odločilo zmagovalca. Kaj so po porazu proti Belgiji s 1:3 povedali v slovenskem taboru?

Andrea Giani, selektor Slovenije: "Mislim, da je vsem jasno, zakaj smo izgubili tekmo? V končnicah nismo bili pravi, delali smo napake, ki jih ne bi smeli. Tekmec je bil kakovosten, predvsem pa bolj zbran od nas, zmagali so povsem zasluženo. Da delajo napake mlajši, ki imajo pomanjkanje izkušenj, še razumem, za nekatere starejše pa me lahko skrbi. To je problem značaja, vse je v glavah. Jasno je, da po 20. točki pride do izraza še kaj drugega kot kakovost, takrat je težko igrati, sam dobro vem. In pri tem so se Belgijci izkazali kot boljši, vidi se, da imajo kot ekipa za sabo več takih tekem in tudi več tekem na najvišji ravni. Mi se moramo iz tega nekaj naučiti, na treningih se tega zagotovo ne da izboljšati, če bomo take položaje na tekmah z močnimi tekmeci večkrat ponavljali, pa bo lahko boljše. Zame pa je vendarle zelo pomembno, da smo v teh treh skupinskih tekmah pokazali dobro odbojko, zato ni razloga za pesimizem."

Tine Urnaut, kapetan Slovenije: "Imeli smo veliko željo po zmagi, a nam je v ključnih trenutkih zmanjkalo zbranosti in sreče. V končnici smo naredili kakšno napako preveč, jim podarili kakšno žogo preveč, predvsem s servisi v zaključku. Imeli smo veliko željo, vendar to ni bilo dovolj, manjkalo nam je zrelosti. Upam, da se bomo iz tega kaj naučili. Razočarani smo, a se ne bomo predali. Uvrstili smo se v drugi krog, zdaj se prvenstvo na novo začenja. Nam je povsem vseeno, s kom bomo igrali naprej. Samozavesti nismo izgubili, menim tudi, da nismo ekipa brez zmagovalne mentalitete."

Jani Kovačič, libero Slovenije: "Na prejšnjih tekmah smo bili proti slabšim nasprotnikom v končnicah dobri, proti kakovostnejšim pa očitno nismo pravi, na koncu prihaja do padcev zbranosti. Razlog za poraze je mogoče tudi izbira nepravilnih udarcev, ne vem. Vsekakor še naprej verjamem v našo psihično pripravljenost. Ti porazi nas ne bodo potolkli, še vedno smo prepričani, da se lahko uvrstimo v četrtfinale. Nič še ni izgubljenega."

Alen Pajenk, bloker Slovenije: "Danes nismo ponovili igre s tekme proti Poljski. Ni bilo prave energije, v končnicah pa nam je manjkala zbranost. Belgijci so bili boljši, zmagali so zasluženo. A za nas ni še nič izgubljenega, še vedno lahko pridemo v četrtfinale, bomo pa morali pokazati boljšo igro."

Ne spreglejte