SiolNET. Sportal Drugi športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenske popolnosti nista mogla preprečiti tudi neprepričljiva sodnika

1

termometer

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na zadnji, deseti, tekmi prvega dela evropske lige, vknjižila novo zmago.

Slovenci so bili v Mariboru še drugič boljši od grške izbrane vrste, tudi tokrat s 3:1, in na zaključni turnir najboljše četverice na Poljsko tako odhajajo z lepo popotnico. Naši odbojkarji so na Štajerskem lovili še deseto zmago in popoln izkupiček, Grki pa so zapravili še zadnjo priložnost, da nastopijo na zaključku v Walbrzychu, kjer bodo tako nastopile reprezentance Poljske, Estonije, Makedonije in Slovenije.

Grška pomoč za prvi niz

Na začetku tekme sta ekipi dosegali točko po točko, zvrstilo se je nekaj napak pri začetnih udarcih, tako Slovenci kot Grki pa so bili uspešni v igri za menjavo. Alen Pajenk je z blokom poskrbel za prvo prednost dveh točk (5:3), a so gosti poskrbeli za manjši preobrat, prešli v vodstvo s 6:7, Tine Urnaut pa je z blokom poskrbel, da so naši na prvi tehnični odmor odšli s točko prednosti. Naši odbojkarji so v nadaljevanju ušli na 12:10, a so Grki s točko Georgiosa Petreasa z začetnim udarcem izenačili. Alen Šket je z dobrimi servisi svojo ekipo prvič popeljal do treh točk prednosti, grški strateg Sotirios Drikos pa je zahteval prvi polminutni odmor. Na tehnični odmor so s prednostjo dveh točk odšli naši odbojkarji, ki so nato povedli še s 17:14. Ko v nadaljevanju naši odbojkarji niso prebili grškega bloka, je bil slovenski selektor Andrea Giani pri rezultatu 18:18 prisiljen vzeti prve pol minute premora, a je Apostolos Armenakis s servisom dosegel še 19. točko. V končnici niza so Gianijevi varovanci znova prešli v vodstvo, Mitja Gasparini je dobro serviral, Šket pa je z blokom dosegel točko za 23:21. Žogo za niz so našim odbojkarjem podarili Grki z napako. Slednji se vseeno niso predali in izid znižali na 24:23, ko je Giani znova posegel po odmoru, Nikolaos Palentzas pa je začetni udarec poslal izven igrišča.

Gasparini blestel na servisu

Za prvo točko Slovencev v drugem nizu je poskrbel Jan Kozamernik, vse do izida 8:7, ko so s točko prednosti na tehnični odmor odšli domači odbojkarji. Grki so s požrtvovalno igro v obrambi in dobrimi protinapadi izid preobrnili v svojo korist in najprej povedli z 8:9, nato pa ušli na 9:12, Giani pa se je odločil za prvo polminutno prekinitev. Z uspešnimi napadi s prvega tempa je stik z grškimi odbojkarji najprej držal Pajenk, nato še Šket, blok Kozamernika in točka s servisom Dejana Vinčića pa sta domačim prinesla izenačenje na 14:14 in prvi time out na zahtevo Drikosa. Po vodstvu Grkov ob drugem tehničnem odmoru (15:16) so si Slovenci z borbenostjo v obrambnih akcijah in domiselnimi zaključki ter tremi zaporednimi točkami Gasparinija s servisom prišli do prednosti z 21:17, pri 24:20 pa izkoristili drugo zaključno žogo.

Grki imeli tudi sodniško pomoč

Pri rezultatu 2:2 v tretjem nizu je Gasparini, z novima dvema točkama na servisu, naše igralce popeljal do vodstva s 4:2. Nato je dobro serviral Rafail Koumentakis, Grki so povedli s 4:5 ter na prvi tehnični odmor odšli z dvema točkama prednosti. Slednjo so z blokom Petreasa povečali na tri točke, na 8:11,pri 9:13, ko so imeli naši odbojkarji znova nekaj težav z zaključkom v napadu, pa je Giani posegel po prvem odmoru ter pri izidu 9:14 v igro namesto Vinčića poslal Gregorja Ropreta. Pri rezultatu 13:17 je v igro namesto Gasparinija vstopil še Jan Pokeršnik. Točko zatem, ko je s prvega tempa uspešno napadel prodorni, se je slovenski strateg odločil še za drugi polminutni odmor. Grki so še naprej narekovali tempo, pri 16:20 je Giani nazaj v igro poslal Vinčića in Gasparinija, Drikos pa je vzel svoj prvi odmor. Gasparini in Šket sta z dobrimi servisi oz. napadi znižala na 19:20, Urnaut pa je z varanjem poskrbel za izenačenje na 21:21. Slovenci so povedli s 23:22, a so do prve zaključne žoge prišli Grki, niz pa jim je s sporno odločitvijo podaril glavni sodnik Mirco Till.

Slovenci komaj preprečili peti niz

Tudi četrti niz so bolje začeli Grki, ki so pritiskali z močnimi servisi in hitro prišli do vodstva z 2:6, slovenski selektor pa je izkoristil svoj prvi odmor. Gostje so takoj zatem dosegli še dve točki z blokom Petreasa. V nadaljevanju so naši odbojkarji sledili ritmu, se z asom Pajenka in blokoma Vinčića približali na 7:10 oz. 8:11, Tine Urnaut pa je z novim asom poskrbel le še za točko razlike v korist Grkov (11:12), grški selektor Drikos pa je vzel prve pol minute prekinitve. Gasparini je z novim dobrim servisom poskrbel za izenačenje na 14. točki in nov time out Drikosa. Na servis Šketa in ob dobrih napadih Urnauta so Slovenci prišli do vodstva s 17:15 in 18:16. Grki so z nekaj sreče prišli do novega izenačenja na 18:18 in na 19:19 ter tudi na 20:20. Nato je Gasparini z blokom poskrbel za vodstvo z 22:20, novo točko pa je z asom dodal Kozamernik. Pri 23:22 je Giani vzel polminutni odmor, naši odbojkarji pa so z blokom prišli do zaključne žoge. Grki so ponovno izenačili, tokrat na 24. točki, tekmo pa so v infarktni končnici vseeno dobili slovenski odbojkarji.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin