Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 6. 2011,
21.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Slovenija Nemčija

Sobota, 18. 6. 2011, 21.22

8 let

Sloveniji velika točka proti Nemcem (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V 5. krogu kvalifikacij za vaterpolsko evropsko prvenstvo 2012, ki bo na Nizozemskem, je Slovenija v soboto v Kranju remizirala z Nemčijo.

Dvoboj prvouvrščenih ekip kvalifikacijske skupine med Slovenijo in Nemčijo, ki sta si že priigrali prvi mesti v skupini in nastop v jesenskem odločilnem kvalifikacijskem krogu, je bil le prestižnega pomena. Nemci so prvi obračun s Slovenijo dobili z enajstimi goli razlike in nerealno je bilo pričakovati, da bi Slovenci v Kranju zmagali s še višjim naskokom ter si priigrali prvo mesto. Želja slovenskega selektorja Veselina Djuha je bila le dobra igra slovenske ekipe, saj so Nemci vendarle veljali za favorite, nenazadnje so pred tednom dni na turnirju v italijanski Pescari ugnali Avstralce, remizirali z Italijani in izgubili le s svetovno velesilo Hrvaško. Na presenečenje vseh v bazenu je Slovenija na koncu celo iztržila točko, bila bližje zmagi in napovedala, da ima v dodatnih kvalifikacijah lepe možnosti za napredovanje.

Že uvod kranjske tekme ni potrdil, da so gostje izraziti favoriti dvoboja. Gostje so sicer povedli, a sta Andraž Verač in kapetan Erik Bukovac izkoristila nemško nepazljivost in izključitev ter z igralcem več poskrbela, da je Slovenija po prvi četrtini nekoliko presenetljivo vodila. Tudi v nadaljevanju prvega polčasa so Slovenci igrali izredno disciplinirano v obrambi, priigrali so si le tri izključitve, Nemci že šest, v vratih pa je nemške napadalce v obup spravljal razpoloženi Luka Gržentič. Nemci so sicer dvakrat povedli, pokazali tudi nevaren protinapad, a sta Bukovac z drugim golom in Matej Nastran s petmetrovke poskrbela, da sta moštvi zamenjali strani v enakovrednem položaju.

Slovenija ni popuščala

Tudi po menjavi strani se Slovenci niso predali, vse bolj pa je osrednjo vlogo prevzemal center Teo Galič. Slednjega so Nemci tesno pokrili, ni prihajal do pozicije za čist met, a je nasprotniku priigraval kazen za kaznijo, v tem delu celo dve petmetrovki, od katerih pa je Nastran izkoristil le eno. Najlepši gol na tekmi je ob izteku tretje četrtine z neubranljivim strelom z razdalje dosegel Borut Anzeljc in Slovenijo popeljal v vodstvo.

Tudi v zadnji četrtini, selektor Djuho je dal priložnost tudi mlajšim igralcem, Slovenija ni popuščala. Na prav zmage je Slovenijo minuto in 18 sekund pred koncem popeljal Andraž Verač, ki je poskrbel za največjo prednost na tekmi 7:5. Na nasprotni strani je Paul Schüller le 12 sekund kasneje poskrbel za znižanje in napeto zadnjo minuto. Slovenci so odigrali pametno, si na koncu priigrali celo dva napada, a izgubili žogo in 23 sekund pred koncem je bil izključen Rok Crnica in le tri sekunde pred zadnjim piskom sirene je Julian Real poskrbel za izenačenje.

Fotoutrinki s tekme:

Ne spreglejte