Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 6. 2024,
19.30

Osveženo pred

3 tedne, 2 dneva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Arboretum Volčji Potok Veronikin pokal lokostrelstvo

Nedelja, 2. 6. 2024, 19.30

3 tedne, 2 dneva

Veronikin pokal 2024

Slovenci v Veronikinem pokalu slavili s sestavljenim lokom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Veronikin pokal 2024, lokostrelstvo | Aljaž Matija Brenk, Tim Jevšnik in Staš Modic je v finalu ekipne tekme s sestavljenim lokom v Arboretumu Volčji Potok v okviru domačega Veronikinega pokala zasedla prvo mesto.  | Foto Miro Hrlaković

Aljaž Matija Brenk, Tim Jevšnik in Staš Modic je v finalu ekipne tekme s sestavljenim lokom v Arboretumu Volčji Potok v okviru domačega Veronikinega pokala zasedla prvo mesto.

Foto: Miro Hrlaković

Slovenska trojica Aljaž Matija Brenk, Tim Jevšnik in Staš Modic je v finalu ekipne tekme s sestavljenim lokom v Arboretumu Volčji Potok v okviru domačega Veronikinega pokala zasedla prvo mesto. V finalu je bila z 234:227 boljša od madžarske trojice. Bron je z ukrivljenim lokom osvojil Den Habjan Malavašič.

Brenk, Jevšnik in Modic so si odločilno prednost pred tekmeci nabrali v prvem krogu, ko so povedli za sedem točk, nato pa to prednost brez težav zdržali do konca. V sobotnem polfinalu so bili z 229:223 boljši od Luksemburga. Ta je v boju za tretje mesto ugnal Romunijo z 233:224. To so bile edine štiri zasedbe na startnem seznamu.

Na oder za zmagovalce se je na domačem tekmovanju povzpel tudi Habjan Malavašič. Ta je v polfinalu sicer izgubil proti Francozu Romainu Fichetu s 4:6, nato pa v boju za bron premagal Bolgara Ivana Bančeva s 7:1. Zlato je v tej disciplini pripadlo Ukrajincu Artemu Ovčinikovu, ki je bil s 6:2 boljši od Ficheta.

Žiga Ravnikar, ki bo Slovenijo zastopal na olimpijskih igrah v Parizu, je z ukrivljenim lokom izpadel v četrtfinalu, zanj je bil usoden Fichet (2:6). Miha Rožič je izpadel v osmini finala.

Pri ženskah je z ukrivljenim lokom slavila Italijanka Chiara Rebagliati. Od Slovenk so najdlje prišle Ana Umer, Urška Čavič in Žana Pintarič, ki so izpadle v šestnajstini finala.

Veronikin pokal 2024, lokostrelstvo | Foto: Miro Hrlaković Foto: Miro Hrlaković

S sestavljenim lokom je bil najboljši Izraelec Shamai Yamrom, ki je v finalu ugnal Slovaka Matusa Durnyja s 148:142. Od Slovencev se je najbolj izkazal Staš Modic, ki je proti kasnejšemu zmagovalcu tesno izgubil v četrtfinalu (144:146). V osmini finala je bil prekratek Aljaž Matija Brenk.

Pri ženskah je bila najboljša s sestavljenim lokom Hrvatica Amanda Mlinarič, ki je v finalu tesno premagala Italijanko Eliso Bazzichetto (141:140). Slovenk v tej disciplini ni bilo na startu.

V boju za bron so Slovenci z ukrivljenim lokom v postavi Ravnikar, Habjan Malavašič in Rožič izgubili proti Italiji z 2:6. Zlato je pripadlo Veliki Britaniji, ki je po dodatnem krogu s 5:4 premagala Ukrajino. Ta je bila v polfinalu prav tako po dodatnem krogu usodna za slovensko trojico (4:5).

Pri ženskah so z ukrivljenim lokom prvo mesto osvojile Ukrajinke. V finalu so premagale Španijo s 5:1. Tretje so bile Italijanke. Slovenke v postavi Urška Čavič, Žana Pintarič in Tinkara Kardinar so izpadle v četrtfinalu proti Italijankam (0:6).

Veronikin pokal 2024, lokostrelstvo | Foto: Miro Hrlaković Foto: Miro Hrlaković

Danes so bili na sporedu še boji za kolajne v mešanih ekipah s sestavljenim in ukrivljenim lokom. Z ukrivljenim je bila najboljša Velika Britanija, ki je v finalu premagala Češko s 5:1, s sestavljenim lokom pa je Luksemburg ugnal Slovaško. Ti dve reprezentanci sta bili tudi edini nastopajoči.

Slovenija, ki sta jo zastopala Urška Čavič in Žiga Ravnikar, je po dodatni rundi izpadla v četrtfinalu proti češki dvojici (4:5).

Veronikinega pokala se je udeležilo okoli 350 lokostrelcev iz več kot 30 držav. Gre za največje mednarodno lokostrelsko tekmovanje v Sloveniji in okoliškem evropskem prostoru, ki šteje za uvrstitev na svetovno lokostrelsko lestvico. Že drugo leto zaporedoma so finalni dvoboji potekali v Arboretumu Volčji Potok.

Preberite še:

Žiga Ravnikar
Sportal Tekmujejo v vsakem vremenu, dežju in mrazu, le strel se bojijo
Ne spreglejte