Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 10. 2009,
21.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 4. 10. 2009, 21.01

8 let

Slovenci so se zadržali v svetovnem vrhu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pravkar končano SP v balinanju je bilo tudi za slovensko reprezentanco eno najuspešnejših doslej. Dve zlati kolajni in bronasta Slovenijo uvrščata med najboljše na svetu.

Uspešnejši so bili le domačini, ki so izgubili primat v "svoji" disciplini hitrostnega zbijanja. Tokrat je Aleš Borčnik velikemu šampionu Fabienu Amarju prekrižal račune. Slovenec je "galskega petelina" prvič ugnal na velikem tekmovanju in še to v domačem dvorišču. To je največji uspeh mladega slovenskega tekmovalca, študenta na ljubljanski fakulteti za šport, ki je res pravi športnik od glave do pete.

Tudi Dejan Tonejc in Davor Janžič sta se uvrstila na najvišjo stopničko v najbolj cenjeni disciplini - med dvojicami, kar je tretje slovensko zlato doslej na SP. Na zlatem seznamu sta se pridružila Alešu Škobernetu in Urošu Veharju ter Gregorju Moličniku, ki je bil svetovni prvak že z Janžičem v Torinu. Slovenija v tej elitni disciplini kraljuje že desetletje. Uspeh sta dopolnila še Erik Petrič z Borčnikom z bronom v štafeti.

Selektor Aleš Škoberne si boljšega zaključka prvenstva ni mogel niti predstavljati.

"V zadnjih dveh disciplinah smo z zlatima odličjema poplačali vse dolgove. Dvojica je vseskozi igrala na vrhunski ravni in sta Dejan in Davor zasluženo osvojila naslov svetovnih prvakov. Za piko na i pa je poskrbel še Aleš. Njegovega uspeha pa se še posebej veselimo, saj vemo koliko truda je vložil v to zahtevno disciplino. Tudi to prvenstvo smo končali kot je treba in dokazali, da sodimo v svetovni vrh," je bila kratka ocena Škoberneta.

Kolajne je osvojilo kar deset držav, kar je dokaz več, da se kakovnostni vrh iz leta v leto širi. Francija ima po dve zlati in srebrni kolajni, Slovenija dve zlati in bronasto, Italija zlato in štiri srebrne, Argentina je dobila zgodovinsko zlato v natančnem zbijanju. Na seznamu dobitnic so še Hravaška, Srbija, Črna gora, Bosna in Hercegovina, Alžirija in Švica. Do odličja je vse težje, zagotovo bo tako tudi na naslednjem svetovnem prvenstvu, ki bo čez dve leti v italijanskih Feltrah.

Ne spreglejte