Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 6. 2014,
21.52

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca odbojka evropska liga Luka Slabe Danska

Torek, 10. 6. 2014, 21.52

7 let, 12 mesecev

Slovenci so se na prvi tekmi sprehodili čez Dance

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska moška reprezentanca je na svoji uvodni tekmi v skupini B evropske lige brez večjih težav opravila z domačimi Danci.

Danski selektor Mikael Trolle, ki je lani po koncu evropskega prvenstva na klopi zamenjal Američana Freda Sturma, je včeraj na srečanju z danskimi novinarji v Hiši športa v Københavnu dejal, da so v kvalifikacijah za EP 2015 pričakovali vse kaj drugega kot le četrto mesto v skupini. "Zato je evropska liga lepa priložnost, da popravimo vtis iz kvalifikacij. Imamo mlado in nadarjeno ekipo, ki si bo v tem tekmovanju zagotovo pridobila veliko izkušenj," je med drugim dejal Trolle, ta na tekmah s Slovenijo ni mogel računati na štiri igralce, ki so igrali v kvalifikacijah, med njimi tudi trije najbolj izkušeni, Peter Jensen, Kristian Knudsen in Mads Ditlevsen, vendar je brez nekaj igralcev iz nedavnih kvalifikacij v Roskilde prišla tudi slovenska izbrana vrsta.

Slovenski selektor Luka Slabe je že pred včerajšnjim večernim treningom napovedal, da bodo tekmo začeli Gregor Ropret, Jan Klobučar, Jan Planinc, Uroš Pavlovič, Danijel Koncilja, Alen Šket in prosti igralec Miha Plot. Svojo napoved je tudi uresničil, kajti poškodbi Klemna Čebulja (koleno) in Jana Planinca (hrbet) še nista dopuščali, da bi nanju lahko računal vso tekmo. Na njej je bil tudi slovenski veleposlanik na Danskem, gospod Tone Kajzer z družino.

Uvod v prvi niz je bil za slovenske odbojkarje obetaven, zato je danski selektor Mikael Trolle pri zaostanku štirih točk (1:5) vzel prvi polminutni odmor. Toda tudi po njem so na taraflexu prevladovali gostje, ki so ob prvem tehničnem odmoru imeli šest točk prednosti. Na servis Koncilje so slovenski odbojkarji s točkama Klobučarja in Pokeršnika domači ekipi pobegnili že za devet točk (12:3), z dvema zaporednima asoma Ropreta pa že za neulovljivih 12 (16:4). V primerjavi s prejšnjimi tekmami zbranost ni popustila. Ob odličnem servisu v vsem prvem nizu so naredili le eno napako, prevladovali pa so tudi v bloku in napadu, v končnico niza so vstopili z vodstvom 20:5, Slabe pa je v igro poslal Daneta Mijatoviča in Matijo Jereba. Na servis Simona Bitcha so Danci dosegli štiri točke zapored, seveda pa s tem zmaga Slovenije v prvem nizu ni bila niti za trenutek ogrožena. Je pa bilo to opozorilo za nadaljevanje tekme. Na začetku drugega niza slovenski sprejem ni bil tako uspešen kot v prvem, ko je bil kar 73-odstoten, toda kljub temu je po dveh zaporednih točkah Pokeršnika na prvi tehnični odmor ekipa šla s tremi točkami prednosti. Do drugega tehničnega odmora so jo, tudi po zaslugi dveh blokov Klobučarja in Šketa ter dobrih servisov Pokeršnika, povečali na sedem točk (14:7). Odpor domače ekipe so dokončno strli po drugem tehničnem odmoru, ko so slovenski odbojkarji na servis Klobučarja povedli z 20:11. V končnici niza se je Luka Slabe spet odločil za isto menjavo kot v prvem nizu, ko sta namesto Koncilje in Ropreta na igrišče stopila Jereb in Mijatovič, niz pa je s svojo četrto točko v drugem nizu končal Pokeršnik. Tudi v tem nizu je bila statistika popolnoma na strani slovenske ekipe, ki je ves čas igrala zbrano in brez težav uveljavljala svojo kakovost.

V tretjem nizu so danski odbojkarji s slovenskimi držali korak vse do desete točke, ko je bil izid zadnjič izenačen. Predvsem so izboljšali svoj servis, ki je bil bolj prodoren, dvignili so tudi raven svojega sprejema, toda po servisu razigranega Klobučarja in točki Pokerešnika v napadu se je domači selektor odločil za polminutni odmor. Razlog je vodstvo slovenske reprezentance s 13:10. To prednost so z blokom Uroša Pavloviča ohranili tudi ob drugem tehničnem odmoru. Ko so z novim blokom Pavloviča slovenski odbojkarji povedli z 18:13, so bile prve tri točke v letošnji evropski ligi že na dosegu njihovih rok, a je bilo treba zbranost obdržati do 25. točke. Kar jim je tudi uspelo, spet pa je v končnici priložnost za igro dobil Mijatovič. Zadnjo točko za prvo letošnjo zmago v evropski ligi je dosegel prav mladi kanalski bloker, pred tem pa je z asom za sklepno žogo poskrbel Alen Šket, ta je bil ob odsotnosti Urnauta tudi kapetan slovenske reprezentance.

Ne spreglejte