Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
24. 6. 2011,
18.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 24. 6. 2011, 18.14

8 let

Slovenci kvalifikacije opravili z odliko

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na tekmi svetovnega pokala v kajaku in kanuju na divjih vodah v Tacnu so potekale kvalifikacije. V polfinalu pa bomo lahko gledali vseh 15 slovenskih čolnov.

Med kajakaši, kjer ima slovenska reprezentanca najmočnejše orožje, je s progo najhitreje opravil slovenski kajakaš Peter Kauzer, ki je drugouvrščenega Čeha Vavrineca Hradileka prehitel za debelo sekundo in pol, tretji pa je bil Avstralec William Forsythe. V polfinale pa so se uvrstili še ostali trije slovenski kajakaši. Mladi Simon Brus je bil 20., Jure Meglič, ki je bil v drugi vožnji precej hiter, a je storil dva kazenska dotika, je pristal na 23. mestu, Dejan Kralj pa je bil 35.

Med kanuisti bomo v polfinalu gledali vseh pet slovenskih tekmovalcem. Med 50i kanuisti se je po tacenskih brzicah od naših najbolje zapeljal Benjamin Savšek, ki je bil po koncu kvalifikacij sedmi. Dve mesti za njim se je uvrstil Jure Lenarčič, ki si je polfinalno vožnjo zagotovil z drugo kvalifikacijsko vožnjo, Blaž Cof je bil 14., Simon Hočevar 16., Anže Berčič pa je pristal na 19. mestu. Najhitrejši čas je dosegel Slovak Matej Benuš, drugi je bil Čeh Stanislav Ježek, tretji pa Britanec David Florence.

Prav tako so bile uspešne naše kajakašice, saj so se vse tri uvrstile v nedeljski polfinale. Ponovno se je od naših kajakašic najbolje odrezala Urša Kragelj, ki je v prvi kvalifikacijski vožnji ni šlo vse po načrtih, saj je izpustila vrata in si prislužila 50 kazenskih sekund. Urša se je v drugo zbrala in na koncu zasedla 9. mesto. Eva Terčelj je bil 16., preboj v polfinale pa je uspel tudi mladi Ajdi Novak, ki prvič tekmuje na tekmi svetovnega pokala. Članica Kajak kanu kluba Ljubljana je bila 27. Najboljša je bila Avstrijka Violetta Oblinger-Peters, druga je bila Slovakinja Jana Dukatova, tretja pa še ena Avstrijka Corinna Kuhnle.s

Zadnji so s kvalifikacijami opravili dvojci, kjer imamo Slovenci tri predstavnike. Luka Božič in Sašo Taljat sta zasedla 4. mesto, Dejan Kralj in Simon Hočevar sta bila 10., s 15. mestom pa sta si nastop v polfinalu priveslala tudi Urban Jarc in Luka Slapšak.

Med kanuistkami, kjer ni bilo slovenskih predstavnic, je bila najhitrejša Slovakinja Katarina Macova, druga je bila Avstralka Alison Borrows, tretja pa Francozinja Oriane Rebours.

V soboto čaka v dopoldanskih urah kajakaše, kanuiste in kanuistke polfinale. V popoldanskem terminu pa bodo na vrsti še finalne vožnje.

Ne spreglejte