SiolNET. Sportal Drugi športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slepi in slabovidni kegljači na Poljsko po medalje

4

termometer

V poljskem mestu Tomaszow Mazowiecki se bo ta teden odvijalo že 11. evropsko prvenstvo slepih in slabovidnih v kegljanju.

Slovenijo bo pod vodstvom glavne trenerke Andreje Razlag zastopala devetčlanska ekipa, ki bo doslej osvojenim petim zlatim, eni srebrni in osmim bronastim medaljam na takšnih prvenstvih skušala dodati še kakšno.

Slovenija bo po letu 2005 spet nastopila tudi z moško ekipo, ki jo sestavljata po dva tekmovalca kategorij B1, B2 in B3. Reprezentanti prihajajo iz šestih Medobčinskih društev slepih in slabovidnih v Sloveniji, iz Celja, Ljubljane, Kopra, Kranja, Nove Gorice in Ptuja. Najuspešnejša udeleženka med vsemi Slovenci na EP na Poljskem je trikratna evropska prvakinja in nosilka še dveh bronastih medalj z EP Marija Fras, ki nastopa v kategoriji B3. Na poljskem bodo še aktualni evropski prvak Miro Rus, nosilec srebrne in bronaste medalje Marjan Žalar in nosilec dveh bronastih medalj Matej Žnuderl. Brez medalj na EP so doslej Barbara Mlakar, Rok Janežič, Tomaž Furlan, Mitja Žalar ter edini debitant na tem tekmovanju Jože Lampe.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin