SiolNET. Sportal Drugi športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Škofjeločanom prestižni turnir

3

termometer

V sežanski dvorani je bil prvi turnir v spomin na nekdanjega reprezentanta in selektorja ženske in moške reprezentance Darka Guština.

Udeležile so se ga trojke iz Slovenije in Hrvaške, med njimi so bile tudi tri reprezentančne zasedbe. Zmagalo je moštvo Lokateksa Trate (Damjan Sofronievski, Uroš Vehar, Jure Štancer), ki so bili v finalu boljši od Davorja Janžiča, Aleša Borčnika in Tadeja Premruja (Slovenija A) s 5:4. Po vodstvu reprezentantov s 4:0 smo videli 'enosmerni promet', saj je Janžič štirikrat 'razveljavil' obrat z zadetim balinom, Vehar dvakrat in Sofronievski enkrat! V naslednji menjavi so Škofjeločani osvojili prvo točko, takoj v naslednji pa še štiri za končno zmago. Tretje mesto je osvojila slovenska B selekcija (Erik Petrič, Martin Zdauc in Robert Dekanj), četrti je bil Hrast (Peter Ravbar, Klemen in Iztok Sosič, Branko Urdih).

Pred polfinalnima dvobojema, ko je bilo na igrišču devet nekdanjih in sedanjih reprezentantov, sta Aleš Borčnik in mladi Simon Požar (Skala - Brinj) demonstrirala gledalcem diciplino hitrostnega zbijanja (46/50:30/44). Predsednik BZS Sandi Kofol je domačemu klubu Skali, tudi za imenitno organizacijo, izročil spominsko plaketo, prireditelj turnirja jo je podelil županu Davorinu Terčonu in direktorju Zavoda za šport Božu Draganu. Spominski turnir (na čelu organizacijskega odbora je bil Ervin Rebec, sodil je Damjan Rupnik), je lepo uspel in naj bi bil tradicionalen.

Turnir v Sežani je bilo pravi uvod pred evropskim prvenstvom prihodnji teden v Pazinu na Hrvaškem, kamor bo v nedeljo odpotovala slovenska reprezentanca Davor Janžič, Jure Kozjek, Anže Petrič, Tadej Premru in Aleš Borčnik. Naši bodo imeli veliko podporo s tribun, saj so obisk napovedali številni navijači iz Slovenije.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin