SiolNET. Sportal Drugi športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

ŠKL med dvema ognjema polni dvorane

4

termometer

Na otvoritveni tekmi ŠKL med dvema ognjema (MDO) so 26. novembra v Sevnici sodelovale osnovne šole iz dolenjske regije. Tekme MDO se je udeležilo okoli 300 otrok in več kot 200 navijačev.

Naslednjo tekmo bo 10. decembra gostila OŠ Janka Glazerja iz Ruš pri Mariboru, na njej pa se bodo pomerile ekipe iz pomurske in štajerske regije. Na vsaki prireditvi z igro med dvema ognjema (MDP prireditvi) so za udeležence pripravljene tudi zabavne in poučne delavnice, na katerih lahko otroci rišejo, rešujejo zanke in uganke, izdelujejo kipce, sestavljajo prave umetnije, preizkušajo svoje talente, ne manjka pa tudi zabavnega programa.

Na leto se izvede vsaj šest področnih prireditev po različnih regijah Slovenije, maja pa sledi finalna prireditev. Med dvema ognjema je primeren za izpeljavo športnega dne, saj lahko sodelujejo vsi učenci. Na prireditvah MDO velja geslo: ''Važno je sodelovati in se zabavati!'' Zaradi tega se spodbujajo tudi širši socialni vidiki kot so razvijanje spoštovanja med spoloma, podpiranje netekmovalnosti ter poštene igre, razvijanje talentov skozi delavnice ter druženje in spoznavanje novih prijateljev.

Projekt lahko spremljate na spletni strani ŠKL (med dvema ognjema), v reviji ŠKL Zvezda (naročilnica) in ŠKL TV oddaji vsako nedeljo na Kanalu A. Zanimanje za projekt ŠKL MDO je v porastu, zato vabimo vse šole, da vključijo svoje otroke v MDO in se v odličnem fair play duhu udeležijo regionalnega tekmovanja ŠKL MDO.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin