Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 7. 2008,
16.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 18. 7. 2008, 16.25

8 let

Šestčlanska seznama Švare in Letnikovskega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Letošnje svetovno prvenstvo za igralce do 18. in 23. leta bo v glavnem mestu Hrvaške od 28. avgusta do 1.septembra.

Za mlajše člane bo to sedmo prvenstvo po vrsti, saj šest let zanje ni bilo svetovnih prvenstev. Slovenija je na zadnjem lani v francoskem Dardillyu osvojila dve kolajni – Tadej Premru je bil svetovni prvak v bližanju in zbijanju v krog, Jure Kozje pa podprvak v klasični igri.

Letos se bodo za odličja borili v tehničnih disciplinah hitrostnega, natančnega in štafetnega zbijanja. Selektor Pavle Švara je določil šesterico reprezentančnih kandidatov. Na njegovem seznamu so Aleš Borčnik (Krim), Jure Kozjek (Zarja Balinček), Gašper Kraševec (Postojna), Anže Petrič (Hrast), Žiga Šinkovec (Dragomer GUT&PET) in Igor Šircelj (Košana). Po enodnevnem treningu 11. avgusta v ljubljanski dvorani v Šiški bo selektor določil tri igralce za SP v Zagrebu.

V podobnem položaju je tudi selektor mladincev David Letnikovski, ki je prav tako na priprave od 12. do 14. avgusta v Rogaško Slatino povabil šest igralcev: Roka Horvata (Zarja Balinček), Matica Jotiča (Planina Kranj), Luko Koklja (Lokateks Trata), Alena Paviča (Košana), Andraža Peteha (Dragomer GUT&PET) in Saša Renarja (Planina Petrič). Mladinci bodo v Zagrebu tekmovali in se borili za tri komplete kolajn v klasičnih disciplinah (dvojica, krog, klasična igra). Med njimi bodo tudi trije slovenski reprezentanti, ki jih bo Letnikovski določil po tridnevnih pripravah. Upamo, da se bodo dokopali vsaj do enega odličja, naši mladinci so lani v Franciji ostali brez.

Skupne priprave obeh reprezentanc bodo 20. in 21. avgusta v Ljubljani, na katerih bosta Pavle Švara in David Letnikovski poskušala še dvigniti formo naših potnikov za svetovno prvenstvo na Hrvaškem.

Ne spreglejte