Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 8. 2022,
10.00

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

1

Natisni članek

Clarisse Agbegnenou judo Tina Trstenjak

Četrtek, 25. 8. 2022, 10.00

1 leto, 8 mesecev

Se spomnite objema z olimpijskih iger?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

1

Tina Trstenjak | Se spomnite objema dveh prijateljic in tekmic z olimpijskih iger v Tokiu?  | Foto Anže Malovrh/STA

Se spomnite objema dveh prijateljic in tekmic z olimpijskih iger v Tokiu?

Foto: Anže Malovrh/STA

Objem med judoistkama Tino Trstenjak in Clarisse Agbegnenou po finalni borbi na olimpijskih igrah v Tokiu, na katerih je Francozinja osvojila naslov olimpijske prvakinje, se je zaradi posebnosti trenutka marsikomu vtisnil v spomin. Francozinja je pred dnevi z družino obiskala Slovenijo. Ne samo zaradi turizma. 

Francoska šampionka Clarisse Agbegnenou je tako izpolnila obljubo z olimpijskih iger v Tokiu, kjer je napovedala, da bo Trstenjakovo obiskala v Sloveniji, so sporočili z Judo zveze Slovenije.

V Tokiu sta skupaj stali na zmagovalnem odru. Clarisse Agbegnenou na najvišji stopnički, Trstenjakova na stopnički za drugo mesto. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko V Tokiu sta skupaj stali na zmagovalnem odru. Clarisse Agbegnenou na najvišji stopnički, Trstenjakova na stopnički za drugo mesto. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

29-letno Francozinjo je zanimala Slovenija, njene zanimivosti in svet, v katerem je odraščala Trstenjakova. Med drugim sta obiskali Celje, Bled, Podčetrtek in Roglo, skupaj pa sta se udeležili tudi treninga pri Marjanu Fabjanu na Lopati pri Celju.

To je bil za Francozinjo prvi trening po lanskih olimpijskih igrah, saj je junija postala mama.

Na skupnem treningu v borilnici Marjana Fabjana na Lopati pri Celju | Foto: Judo zveza Slovenije Na skupnem treningu v borilnici Marjana Fabjana na Lopati pri Celju Foto: Judo zveza Slovenije

"Clarissa in njen partner Thomas sta bila zelo navdušena nad Slovenijo in sta že povedala, da se bosta še vrnila. Časa za ogled vseh lepot naše države je namreč bilo premalo, sploh v družbi dojenčka. Sem pa vesela, da je izpolnila obljubo, in še posebej ponosna, da je za svoj prvi družinski dopust izbrala ravno Slovenijo in obiskala mene," je bila nad obiskom navdušena Trstenjakova, olimpijska prvakinja iz Ria leta 2016 in podprvakinja iz Tokia, ki je v sredo praznovala 32. rojstni dan.

Olimpijski junakinji s kovačem slovenskih olimpijskih judoističnih medalj | Foto: Judo zveza Slovenije Olimpijski junakinji s kovačem slovenskih olimpijskih judoističnih medalj Foto: Judo zveza Slovenije

Trstenjakova, ki si je po olimpijskih igrah vzela čas za počitek, se je v začetku avgusta v Izoli udeležila poletne šole juda, svojih načrtov glede športne kariere pa še ni razkrila. "Za zdaj o tem težko govorim. Tekmovala bom, ko se bom počutila dovolj pripravljeno. Za zdaj se še ne, ampak kot vidite, tukaj treniram in se pripravljam," je v Izoli povedala za STA.

Ne spreglejte