SiolNET. Sportal Drugi športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Šajnova na gredi in parterju

3

termometer

V Milanu se bo zvečer začelo evropsko prvenstvo v moški in ženski športni gimnastiki, ki bo trajalo vse do ponedeljka. V četrtek se bodo v kvalifikacijah predstavile Šajnova, Golobova in Kysselefova.

Prvo ime ženskega dela slovenske ekipe je gotovo Adela Šajn, ki na EP meri na finalni nastop na svojem paradnem orodju - gredi. "Na uradnem treningu mi je šlo zelo dobro, zato sem zadovoljna. Orodja v tekmovalni dvorani so precej bolj mehka kot v ogrevalnih, kar meni odgovarja. Všeč mi je dvorana in upam, da mi bo tudi jutri šlo dobro od rok," je sporočila 18-letna slovenska telovadka, ki je pred EP še otežila sestavo na gredi.

"Na gredi sem na uradnem treningu prikazala zelo dobro vajo, naredila pa sem tudi težji seskok z orodja. Za zdaj se s trenerjem še nisva odločila, ali se bom s težjim seskokom predstavila že v četrtkovih kvalifikacijah ali ne. K sreči nastopam v zadnji skupini telovadk, tako da bova lahko malo taktizirala," je načrte dan pred kvalifikacijskim nastopom razkrila Šajnova, ki se bo predstavila tudi na parterju, kjer je na minulem svetovnem pokalu v Cottbusu posegla celo po bronasti kolajni.

"Ob idealnem razpletu je moj cilj na letošnjem evropskem prvenstvu gotovo uvrstitev v finale na gredi. Cilj je dosegljiv, saj imam dovolj težko vajo, a najprej jo bo treba prikazati brez večjih napak," se zaveda Šajnova. Družbo ji bosta delali tudi Saša Golob in Tjaša Kysselef, ki se bosta predstavili v mnogoboju (na vseh štirih orodjih). Po besedah trenerja Mitije P. Samardžije Golobova meri na finale mnogoboja, saj naj bi po načrtih zbrala nekje okoli 52 do 53 točk, kar naj bi bilo po spremembah gimnastičnega pravilnika po lanskih OI v Pekingu dovolj za preboj med najboljše, medtem ko se bo Kysselefova sploh prvič predstavila na tako veliki tekmi v članski konkurenci, saj je na lanskem EP v Clermont-Ferrandu nastopala še med mladinkami.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin