Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
8. 4. 2013,
8.19

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Gregor Ropret ACH Volley

Ponedeljek, 8. 4. 2013, 8.19

8 let, 1 mesec

Ropret: V Kamniku se nimamo česa bati

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Favorizirani ACH Volley je na dokaj lahek način prišel do vodstva v finalu in naredil velik korak k deseti zvezdici v državnem prvenstvu.

"Oranži zmaji" so tekmo v Tivoliju začeli z delnim izidom 5:0, podobno hitro so začenjali tudi v preostalih dveh nizih in onemogočili Kamničanom, da bi sploh razmišljali o kakšnem priključku, kaj šele morebitnem vodstvu. "Zelo pomembno je bilo, da smo šli v tekmo že od začetka zelo zbrano in si takoj priigrali lepo prednost. Če ti to uspe, je v nadaljevanju niza veliko lažje igrati. Podobna zgodba je bila tudi v naslednjih dveh nizih. Kamničanom nismo pustili, da razvijejo svoj način igre, zelo dobro smo tudi s servisi pritiskali na njihov sprejem, posledično nam je bilo zato lažje igrati tudi v bloku in obrambi," je po tekmi nekaj misli strnil organizator igre zmagovalcev Gregor Ropret. Serija se zdaj seli v Kamnik, kjer bo v četrtek druga tekma finala. Ropret tam pričakuje povsem drugačen Calcit: "Kamničani bodo pred domačim občinstvom pokazali veliko več, mogoče še več, kot so dejansko sposobni. Zagotovo nam ne bo lahko, recept za zmago v Kamniku pa je precej podoben temu, ki smo se ga posluževali v Tivoliju. Začeti na vso moč od samega začetka in takoj pokazati, kdo je boljša ekipa. Seveda ne smeta izostati niti dober servis in sprejem. Če nam to uspe, se nimamo česa bati niti v Kamniku."

Planinc: Za gladek poraz smo krivi tudi sami

Ob "zaspanega" začetka vsakega niza, ki so se na koncu izkazali za odločilne, se je obregnil tudi kapetan Calcit Volleyballa, Jan Planinc: "Menim, da končni rezultat na prvi tekmi ne odraža dejanske slike razmerja moči na igrišču. Za rezultatsko gladek poraz smo krivi tudi sami, saj smo Ljubljančanom dovolili, da nam hitro pobegnejo, nato pa smo jih neuspešno lovili. Videlo se je, da je naš nasprotnik izjemno motiviran, z mislimi samo pri finalu, in ko je to tako, jih je težko ustaviti. Imamo še veliko rezerv, ki jih bomo poskušali aktivirati v četrtek pred domačim občinstvom."

"Če izboljšamo sprejem, če bomo malce več tvegali v napadu, računamo tudi na malce slabši dan ACH Volleyja, potem se jim lahko v Kamniku enakovredno postavimo po robu. Verjemite, ne bomo se kar tako predali," še zaključuje 23-letni sprejemalec.

Kot že rečeno, druga tekma finalne serije 1. DOL bo v četrtek ob 18.30 v Športni dvorani Kamnik.

Ne spreglejte