Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 7. 2012,
20.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 12. 7. 2012, 20.33

8 let

Rok Kuk najhitrejši v kvalifikacijah EP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Najboljši slovenski šprinterji v mladinski konkurenci in konkurenci mlajših članov ta vikend tekmujejo na EP v portugalskem Montemor-o-Velhu.

Kajakaš Rok Kuk si je na 1000 metrov priveslal neposredno uvrstitev v finale A, na 500 metrov pa bo veslal v polfinalu.

V polfinalih bodo nastopili tudi Matic Klobučar, Alan Apollonio in Simon Blaževič, Vid Debeljak in Anja Osterman.

Prvo ime reprezentance je nedvomno Rok Kuk, ki je skupaj z Lovrom Lebanom že poskrbel za nekaj odmevnih uvrstitev tako v konkurenci članov kot mlajših članov. Ker v konkurenci mlajših članov lahko nastopajo le tekmovalci stari do 23 let, Lebana tokrat ni na prvenstvu, a Kuka to ni ustavilo na poti k novemu dobremu rezultatu. V kvalifikacijah na 1000 metrov je postavil najboljši čas v svoji skupini, prav tako pa od njega niso bili hitrejši niti tekmovalci v preostalih kajakaških kvalifikacijskih skupinah. To mu je prineslo neposredno uvrstitev v finale A na 1000-metrski razdalji, ki ga čaka v soboto.

V njegovi skupini sta za njim zaostala Švicar Fabio Wyss in Nemec Jochen Kaiser. Popoldne je Kuk nastopil tudi v kvalifikacijah na pol krajši razdalji, kjer je bil v svoji skupini četrti in bo tako v petek veslal v polfinalu in se preko njega poskušal uvrstiti še v finale A na 500 metrov. V skupini so ga prehiteli Poljak Pawel Szandroch, Britanec William Rutherford in Madžar Bence Dombvan.

Dobro so nastopili tudi preostali slovenski reprezentanti, ki so se danes pomerili v kvalifikacijah na 1000- in 500-metrski razdalji. Mladinca Alan Apollonio in Simon Blaževič sta v kvalifikacijah na 1000 metrov zaostala le za Madžaroma Richardom Janzo in Tamasom Korondyjem ter se tako zanesljivo uvrstila v polfinale, na 500 metrov pa sta bila v svoji skupini tretja in bosta prav tako veslala v polfinalu. Na krajši razdalji sta ju prehiteli posadki Italije Giachetto-Riccardi in Francije Decorchemont-Abdelaziz.

Polfinalni nastop na 1000 metrov si je s petim časom svoje kvalifikacijske skupine priveslal Matic Klobučar, prav tako s petim časom v kvalifikacijski skupini na 500 metrov pa se je v polfinale uvrstil tudi Vid Debeljak. Edina slovenska kajakašica na tem prvenstvu, Anja Osterman, je na 500 metrov zasedla četrto mesto in bo podobno kot njeni reprezentančni kolegi v petek veslala v polfinalu. Najboljša v njeni skupini je bila Madžarka Tamara Csipes, druga je bila Nemka Anne Knorr, tretja pa Ukrajinka Marija Vasilevska.

Ne spreglejte