Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 5. 2009,
14.18

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 15. 5. 2009, 14.18

8 let, 2 meseca

Rodetova in Šemetova na polovici poti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Najboljši slovenski telovadki Mojca Rode in Tjaša Šeme sta danes na 25. evropskem prvenstvu v Bakuju opravili polovico dela. Po prvem dnevu je bolje nastopila Šemetova.

Po prvem dnevu je bolje nastopila Šemetova, ki je zbrala 43,775 točke in je ta čas (pred nastopi skupine A) na 16. mestu, medtem ko je Rodetova s 43,1 točke dve mesti za njo.

Slovenske nastope je danes v azerbajdžanski prestolnici odprla 22-letna Šemetova, ki se je predstavila z obročem (21,825) in trakom (21,95). Sicer je v obeh vajah naredila nekaj napak in je skupno na 16. mestu pred nastopi najboljših telovadk skupine A. Slabše se je prvi dan odrezala njena izkušenejša reprezentančna kolegica Rodetova, ki je imela pri vaji z žogo veliko smole in je naredila kar nekaj napak (20,4), nato pa se je precej bolje predstavila še s kolebnico (22,7), tako da je skupaj na 18. mestu.

Salavjova: Tjaša upravičila pričakovanja

A v slovenskem taboru pričakujejo in si želijo, da bi Rodetova v soboto, ko bo ta najstarejša telovadka in brez dvoma ena najbolj izkušenih na letošnjem prvenstvu stare celine - junija bo dopolnila 26 let - nastopila s trakom in obročem, precej popravila svojo uvrstitev.

"Za Tjašo lahko rečem, da sicer ni nastopila povsem brez napak, a je dobro opravila svoje delo in z nastopi upravičila pričakovanja. Škoda je teh nekaj nepotrebnih napak in upam, da bo jutri z žogo in kolebnico nastopila še bolje. Medtem pa se je Mojci njena prva vaja letošnjega prvenstva, vaja z žogo, povsem ponesrečila, a nato je dobro nastopila s kolebnico. Jutri jo čakata še dva nastopa in upam, da bo telovadila bolje," je iz Bakuja sporočila vodja slovenske delegacije, Lena Salavjova.

Končni uvrstitvi slovenskih telovadk po polovici tekmovanja bosta znani po končanih nastopih reprezentanc iz skupine A.

Ne spreglejte