Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
29. 5. 2011,
16.10

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 29. 5. 2011, 16.10

7 let, 12 mesecev

Reprezentanca za EP v Španiji znana, Brus presenetil

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V Solkanu je potekala še zadnja izbirna tekma za slovensko reprezentanco, ki pa je štela tudi za mladinsko državno prvenstvo.

Potem ko je bila reprezentanca med kajakašicami in dvojci domala znana že prej, pa so se kajakaši in kanuisti borili za mesta v reprezentanci vse do zadnjega. Med kanuisti so bila prosta vsa tri mesta za nastop na EP, medtem ko je bilo pri kajakaših prosto le eno, saj sta imela zaradi lanskih vrhunskih rezultatov mesto v reprezentanci zagotovljeno Peter Kauzer in Jure Meglič.

Najbolj napeto je bilo med kanuisti

Najboljšo vožnjo je ponovno prikazal Benjamin Savšek, ki je za pičlih 12 stotink premagal Anžeta Berčiča. S to zmago pa si je Beni tudi zagotovil nastop na evropskem prvenstvu v La Seu d'Urgellu. Tretjo mesto je zasedel Jure Lenarčič , četrto mesto si je priveslal Nejc Karavanja, peti je bil Simon Hočevar. Poleg Benjamina Savška sta si nastop na EP zagotovila Anže Berčič in Jure Lenarčič. Ti trije so si zagotovili tudi nastope na tekmah svetovnega pokala, kjer bosta zaradi petih prostih mest lahko nastopila še izkušeni Simon Hočevar ter dobitnik bronaste medalje s spustaškega evropskega prvenstva v Kraljevu Blaž Cof. ''Praktično smo dirkali do zadnjega. S svojimi vožnjami v zadnjih dveh dnevih sem zadovoljen, predvsem z današnjo, ko sem kljub enim dotikom vrat dosegel najboljši rezultat,'' je več kot zadovoljen takoj po tekmi razlagal Beni, ki mu na prvih dveh izbirnih tekmah ni šlo vse po načrtih. "Potem ko sem v Tacnu naredil dve večji napaki, sem moral v Solkanu pokazati zares dobre vožnje. To mi je uspelo, s tem pa sem se uvrstil tudi v reprezentanco za EP, kjer upam, da bomo tudi kot ekipa prikazali dobre rezultate," je hitel razlagati dobitnik medalje na tekmi svetovnega pokala, ki je prepričan, da so na izbirnih tekmah izkušnje zelo pomembne.

Kajakaši so se borili le za eno prosto mesto

Mesto v reprezentanci je presenetljivo zapolnil 17-letni Simon Brus, nastop na tekmah svetovnega pokala pa si je priveslal še Dejan Kralj, ki mu je do zadnjega kazalo najbolje, a je na koncu za 0,16% zaostal za mladim Brusom. Na današnji tekmi je bil ponovno najhitrejši Peter Kauzer, drugi je bil Janoš Peterlin, tretji pa Jure Meglič. Novopečeni reprezentant Simon Brus je bil 4., Kralj pa 5.

Med dvojci brez presenečenja

Med dvojci sta bila najboljša domačina Luka Božič in Sašo Taljat, ki sta po včerajšnjih nekoliko slabših vožnjah danes dokazala, da še naprej veljata za najboljši dvojec pri nas. Dobitnika bronast medalje s svetovnega prvenstva leta 2009 sta drugouvrščeno dvojico Slapšak/Jarc prehitela za kar devet sekund, tretja pa sta bila Dejan Kralj in Simon Hočevar, ki sta zaradi dvojnega programa odpeljala le en tek. Prav ti trije čolni pa nas bodo zastopali tudi na prihajajočem evropskem prvenstvu v La Seu d'Urgellu in tudi na tekmah svetovnega pokala.

Tudi današnje prve tri kajakašice nas bodo zastopale na bližnjem evropskem prvenstvu in na tekmah svetovnega pokala. Urša Kragelj, ki je imela mesto v reprezentanci zagotovljeno že prej, je danes zmagala s prednostjo dobre sekunde in pol. Slovenske barve v Španiji bosta branili drugouvrščena Eva Terčelj in tretjeuvrščena Nina Mozetič.

Ne spreglejte