Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
7. 9. 2011,
8.41

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 7. 9. 2011, 8.41

7 let, 12 mesecev

Prvi v boj za polfinale kajakašice in dvojci

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Z včerajšnjo slovesnostjo se je uradno začelo svetovno prvenstvo v kajaku in kanuju na divjih vodah v Bratislavi.

Danes se bodo na lov na polfinale podali dvojci in kajakašice. Slovenska reprezentanca pa bo imela na štartu šest čolnov. Tri kajakašice in tri dvojce. V polfinale se uvrsti 30 najboljših kajakašic, med dvojci pa je v polfinalu prostora za 20 najboljših.

Na progi v Čunovem nas bodo med kajakašicami zastopale Nina Mozetič, Urša Kragelj ter Eva Terčelj, ki je v letošnji sezoni pokazala nekaj odličnih voženj in kot pravi so zadnji treningi na progi potekalo tako kot so si je sama želela. "Treningi so potekali po planih, tako da sem zadovoljna z opravljenim delom tukaj. Kar sem želela še naštudirati na progi sem in se že veselim tekme, " je uvodoma povedala Terčeljeva, ki pri svoji napovedih ostaja skromna. "Moje želje so enostavne. Rada bi pokazala to kar znam in da bi mi uspela lepa vožnja brez kazenskih dotikov, " je dejala mlada Ljubljančanka, ki je letos postala evropska prvakinja do 23 let in na račun tega uspeha postala še bolj samozavestna. "Po tem uspehu sem predvsem bolj samozavestna in sem zares vesela, da so mi letos uspele tako dobre vožnje. To je samo dobra popotnica za naprej, " je še dodala Terčeljeva, ki je pred novinarje stopila z ledenimi obkladki na dlani. Kot sama pravi je na treningu staknila manjše vnetje, a kot je zatrdila, ni nič hujšega in bo danes nastopila brez težav. Kako kaže pri ostalih dveh naših predstavnicah? Večjih težav z uvrstitvijo v polfinale naj ne bi imela Urša Kragelj, ki je letos že stala na stopničkah tekme svetovnega pokala. Uganka pa ostaja najizkušenejša v reprezentanci Nina Mozetič, ki se je večji del sezone borila s poškodbami in je morala spustit kar nekaj pomembnih tekem.

Pri dvojcih bodo nastopili sedaj že standardni čolni. To sta Simon Hočevar in Dejan Kralj, drugi čoln bo Urban Jarc in Luka Slapšak, naš udarna posadka pa bosta Luka Božič in Sašo Taljat. "Priprave na tekmo se že nekoliko vlečejo, tako da že komaj čakava, da se vse skupaj začne. Zadnje treninge sva opravila dobro, dobila sva tudi prave občutke na progi, tako da upam, da bova jutri odpeljala tako kot želiva, " je povedal Luka, ki ne pozabi povedat, da je proga v Bratislavi pisana na njuno kožo. "Voda nama tukaj ustreza, ker je zelo divja. Na bolj mirnih progah se ne znajdeva najbolje. Po mojem mnenju je to kar prava voda za naju, " je še za konec dodal mlajši član primorske naveze, ki priznava, da je prisotne nekoliko pozitivne nervoze, vendar sta jo že oba vajena.

Kvalifikacije bodo začeli dvojci ob 13.00, prva kajakašica pa se bo v boj s progo na reki Donavi podala ob 13.50.

Ne spreglejte