Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 1. 2013,
19.36

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 19. 1. 2013, 19.36

8 let, 5 mesecev

Premierna mešana štafeta Triglavu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Plavalci kranjskega Triglava so zmagovalci premierne tekme mešanih štafet v zgodovini slovenskega plavanja.

Na mitingu dr. Fig so zmagali v konkurenci osmih povabljenih slovenskih klubov. Na tradicionalnem tekmovanju v Kranju, poimenovanem po pesniku Francetu Prešernu, so prireditelji mitinga mlajših kategorij v program uvrstili premiero mešanih moško-ženskih štafet v Sloveniji. V disciplini, v kateri so Anja Čarman, Nastja Govejšek, Damir Dugonjić in Peter Mankoč novembra v Chartresu osvojili srebrno medaljo, so bili po pričakovanju najboljši domači plavalci.

Anja Čarman, Emil Tahirovič, Robi Vovk in Urša Bežan so postavili tudi neuradni slovenski klubski rekord 1:47,05 in se veselili zanesljive zmage pred Velenjem (1:48,51), za katerega sta nastopila tudi reprezentanta Nastja Govejšek in Žiga Cerkovnik, ter Gorenjsko banko Radovljico z Anjo Klinar in Robijem Žbogarjem (1:49,04).

Miting dr. Fig, na katerem prireditelji po tradiciji poskrbijo za "light show" ter druge svetlobne efekte, glasbo, srečelov in druge aktivnosti, je v Kranj privabil več kot 500 plavalcev, tribuna pa je bila ob najbolje organiziranem mitingu v Sloveniji vnovič napolnjena do zadnjega kotička.

Ne spreglejte