Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 3. 2021,
18.15

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Eddie Hearn Tyson Fury Anthony Joshua boks

Ponedeljek, 15. 3. 2021, 18.15

3 leta, 1 mesec

Tyson Fury – Anthony Joshua

Pogodba podpisana! Dvoboj Tysona Furyja in Anthonyja Joshue še letos.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Tyson Fury Anthony Joshua | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Trenutno najboljša boksarja težke kategorije, Britanca Tyson Fury in Anthony Joshua, se bosta še letos pomerila na dveh dvobojih, je danes za ameriško televizijsko mrežo ESPN potrdil Eddie Hearn, promotor Joshue. "Najtežji del posla je dobiti podpise vseh vpletenih in to nam je uspelo," je povedal Hearn, ki upa, da se bo prvi spopad zgodil junija ali julija, povratni pa novembra ali decembra. Za zdaj pa se še odločajo, kje se bo odvila boksarska poslastica.

Dolgo pričakovani spopad trenutno najboljših boksarjev težke kategorije se bo vendarle zgodil, pogajanja so bila naporna in zapletena, je priznal Hearn, a dodal, da je "najtežji del opravljen". Anthony Joshua bo branil naslove svetovnega prvaka po različicah IBO, WBA, IBF in WBO, Tyson Fury pa šampionski pas organizacije WBC, ki ga je lani odvzel Američanu Deontayu Wilderju.

Tyson Fury je nazadnje premagal Američana Deontayja Wilderja. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Tyson Fury je nazadnje premagal Američana Deontayja Wilderja. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Junija ali julija letos naj Britanca v ring stopila prvič, novembra ali decembra pa še drugič. Zmagovalec tega spopada bo nesporni kralj težke kategorije boksa. Do konca marca naj bi prireditelji izbrali tudi prizorišče epskega spopada, trenutno še tehtajo med kopico ponudb z Bližnjega vzhoda, iz Azije, vzhodne Evrope in ZDA. Pri tem naj bi odločale finančne ponudbe, poroča ESPN.

Anthony Joshua je v svojem zadnjem dvoboju nokavtiral Kubrata Puleva. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Anthony Joshua je v svojem zadnjem dvoboju nokavtiral Kubrata Puleva. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Dvaintridesetletni Fury v profesionalnem boksu še ne pozna poraza, na računu ima 30 zmag in en neodločen izid, leto dni mlajši Joshua pa je leta 2019 nepričakovano izgubil proti Američanu Andyju Ruizu mlajšemu, a mu nato še isto leto vrnil, nazadnje, decembra lani, pa z nokavtom premagala Bolgara Kubrata Puleva. Med profesionalci je Joshua zbral 24 zmag.     

Preberite še:

Marvin Hagler
Sportal Smrt boksarske legende, ki si je spremenila ime
Leon Spinks
Sportal Umrl je svetovni prvak, avtor največje senzacije v zgodovini boksa
Ne spreglejte