Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 5. 2011,
14.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 1. 5. 2011, 14.12

8 let

Po tekmi v Mantovi znana ekipa za Poznan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski kajakaši so ta konec tedna nastopili na mednarodni tekmi v šprintu na mirnih vodah v Mantovi.

Preizkušnja je štela tudi kot izbirna za slovenski tabor, tako da je po njej že znana ekipa za prvo tekmo svetovnega pokala, ki bo prihodnji konec tedna v Poznanu. V njej so Jernej Župančič Regent, Jošt Zakrajšek in dvojec Lovro Leban/Rok Kuk.

Slednja sta imela v Mantovi v nedeljo dvojni program. V K-2 na 1000 metrov sta suvereno veslala do finala, tam pa na koncu tudi zmagala, pa čeprav sta le pol ure pred tem nastopila v posamični tekmi kajakašev na isti razdalji. Ta tekma je spominjala na slovensko državno prvenstvo, saj je zmagal Župančič Regent pred Lebanom, Kukom in Zakrajškom, sledili pa so tekmovalci iz Švice, Belgije, Japonske in Italije.

"Doslej gre vse po načrtih. Oba z Rokom uživava v gibanju. prihodnji teden pa bova v Poznanu videla, kam resnično sodiva," je po tekmi povedal Leban, podobnega mnenja je tudi Župančič Regent: "Zadovoljen sem z veslanjem. Po dolgem času je bila to tekma, na kateri sem veslal res dobro. Prepričan pa sem, da se da vse skupaj še nadgraditi. Je pa vse tako, kot mora biti pred prvimi tekmami."

Med kajakaškimi dvojci sta na 1000 m med mladinci dobro nastopila tudi Alan Apollonio in Simon Blaževič, ki sta bila tretja, enak izid je v isti starostni kategoriji in na isti razdalji osvojil tudi Tilen Vidovič v K-1. S tretjim mestom pa se med članicami tako na 200 kot 500 m lahko pohvali kajakašica Tea Kralj. Anja Osterman je bila četrta na 200 m, Tim Kolar in Maks Frančeškin pa sta bila na isti razdalji peta v K-2.

Tekma, katere izidi so osnova za sestavo članske izbrane vrste za svetovni pokal in mladinske za evropsko in svetovno prvenstvo, je bila sicer kar dobro zasedena, pa čeprav so najboljši italijanski tekmovalci že dan pred tem končali svoje izbirne tekme. Od najboljših Slovencev sta manjkala Špela Ponomarenko in Nejc Žnidarčič, ki je po izbirnih spustaških tekmah zbolel.

Kljub temu naj bi oba šla na drugo tekmo svetovnega pokala, ki bo v Račicah od 20. do 22. maja. Tam bodo nastopili tudi Župančič Regent, Zakrajšek, Leban in Kuk ter bržčas tudi Kraljeva.

Ne spreglejte