Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 3. 2021,
10.25

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

plavanje

Ponedeljek, 22. 3. 2021, 10.25

3 leta, 1 mesec

Plavalci v Franciji v težavah s koronavirusom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Plavanje splošna | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska plavalna reprezentanca bi morala konec tedna nastopiti na močnem mednarodnem mitingu v Nici in nato odpotovati na višinske priprave. Zaradi okužbe s koronavirusom so se načrti uresničili le delno.

Na izredno močnem mitingu je preboj na stopničke uspel le ravenski plavalki Janji Šegel, ki je na 200 metrov prosto s časom 2:00,18 osvojila tretje mesto, že v predtekmovanju pa je premagala tudi mejo dveh minut.

V finalu je dvakrat nastopila tudi specialistka za prsni slog Tjaša Vozel, v okviru načrtov sta plavali mlada Daša Tušek in daljinska plavalka Špela Perše. Omenjena četverica se je odpravila tudi na višinske priprave.

Peter John Stevens znova vadi v domačem Triglavu. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Peter John Stevens znova vadi v domačem Triglavu. Foto: Peter Podobnik/Sportida K sreči so lahko odšli domov

Zaradi okužbe z novim koronavirusom se je zapletlo pri ljubljanskem delu odprave - Primož Šenica Pavletič, Jaka Pušnik in Neža Klančar. Zadnja si je sicer v petek priborila finale na 50 metrov delfin, popoldne pa so ji že prepovedali nastop. Moški del sploh ni smel na tekmo.

Na srečo so v reprezentanci lahko rešili zaplet okrog okužbe s predčasnim odhodom domov, kjer trojico čakata karantena in testiranje, nato pa v primeru negativnih testov tudi novi trening v pripravi na evropsko prvenstvo in poletne olimpijske igre. Na novo se bodo postavili tudi načrti za priprave.

Preostali reprezentanti so doma. Peter John Stevens znova vadi v domačem Triglavu, Katja Fain in Martin Bau v mariborskem Braniku. Fainova bo višinske priprave opravila v Turčiji.

Pretekli konec tedna je dobro nastopala tudi Radovljičanka Tjaša Pintar. Na finalu študentskega prvenstva NCAA v ZDA je bila nepogrešljiva članica štafete univerze Tennessee, s katero si je priplavala dve uvrstitvi med najboljših osem.

Ne spreglejte