Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
3. 6. 2014,
10.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Peter Kauzer kajak kanu evropsko prvenstvo

Torek, 3. 6. 2014, 10.11

8 let

Peter Kauzer mora določene stvari urediti pri sebi

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Najboljši slovenski kajakaš Peter Kauzer je na zadnjem EP zasedel 7. mesto, kar je bilo pod njegovimi pričakovanji. Kako pa je prvenstvo videl njegov trener in oče Peter Kauzer starejši?

Peter Kauzer s svojim očetom sodeluje že od začetka svoje športne kariere, zato ga tudi najbolje pozna. Po mnenju očeta Petrove tekme še prihajajo. "Proga na Dunaju je zelo specifična in tudi vrata na progi so bila postavljena nekoliko nenavadno. Glede na to, da proga ne ustreza Petrovem načinu veslanja, je kar dobro funkcioniral. V finalu se mu je pripetila napaka, potem ko mu je voda zalila obraz. Zgubil je koncentracijo in v tretjih vratih pustil kar precej časa. Če te napake ne bi bilo, bi bil verjetno na zmagovalnem odru," je sprva na kratko ocenil finalno vožnjo svojega dolgoletnega varovanca.

Kljub morda ne najboljšemu rezultatu – vemo, da Peter Kauzer vedno meri na najvišja mesta – pa so smernice za nadaljevanje sezone prave. Kauzer starejši se zato že veseli naslednjih tekem. "Forma je prava. Menim, da mora Peter določene stvari še urediti pri sebi. Komaj čakam tekmo svetovnega pokala v Londonu. Menim, da bo tam čisto drugače funkcioniral."

Po prvenstvu je bilo opaziti, da Kauzer svoje "poraze" prenaša bistveno bolj mirno, tovrstni napredek vidi tudi njegov oče. "Peter je že dolgo v tem športu. Skozi leta je ugotovil, da mu nič ne pomaga, če se preveč obremenjuje in razburja. Razmišljati mora s trezno glavo. Vsi delajo napake, to je treba vedeti. Je pa res, da bo moral na tem še delati, ampak napredek je viden, to moram poudariti."

Peter je pravi profesionalec in ve, kaj je njegov kruh

Po besedah, ki nam jih je zaupal tudi nekdanji odličen kajakaš, bomo Petra še kar nekaj let spremljali na brzicah. "Glede na zadnje pogovore bo tekmoval do leta 2017, ko bo evropsko prvenstvo v Tacnu in nato še svetovno prvenstvo v Pauju. Peter je profesionalec in se zaveda, da je to njegov trenutni kruh v življenju. Dokler bo videl, da je konkurenčen, in da bo užival v čolnu, potem mislim, da bo še nekaj časa vztrajal."

Povprašali smo ga, ali bo po končani karieri svojega sina končal svoje trenersko delo. "Na reprezentančni ravni bo verjetno moja pot končana. Kar pa zadeva klubsko treniranje, bom še naprej pomagal vzgajati nove talente. Zdaj je zadaj nastala manjša luknja, vendar imamo nekaj mladih talentov. Lahko omenim svojega sorodnika Klemna Kauzerja, ki že kaže določene znake, da bi lahko bil dober tekmovalec." Očitno se dinastija Kauzer nadaljuje.

Ne spreglejte