Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 8. 2014,
15.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 10. 8. 2014, 15.20

8 let

Padalcem vnovič dvojne stopničke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na generalki pred svetovnim prvenstvom smo v Bellunu na četrti letošnji tekmi v skokih na cilj za svetovni pokal spremljali izredno razburljivo in negotovo tekmovanje vse do zadnjega skoka.

Med glavnimi akterji zanimivega razpleta, v katerem je bilo udeleženih osem ekip, je bila tudi slovenska Elan v postavi Roman Karun, Uroš Ban, Senad Salkič, Borut Erjavec in Domen Vodišek, ki je nastopala zelo spremenljivo, toda z odličnim finišem so se naši vseeno zavihteli na stopničke.

Uvodni dve seriji za slovenske padalce nista bili ravno spodbudni, kajti z devetnajstimi centimetri so bili precej daleč od stopničk, a so izkušnje in večja zbranost v nadaljevanju le botrovalo novi uvrstitvi na zmagovalni oder in ubranitev prvega mesta v skupnem seštevku. Z izjemo prve češke ekipe, ki je pokazala odlično formo, so preostale še precej nihale, saj je tekmovanje v posameznih ekipah štelo tudi kot izbirna tekma za uvrstitev v reprezentanco.

Takšen boj je potekal tudi znotraj slovenskih ekip Elana in Ptuja, končno odločitev pa bo slovenski selektor Drago Bunčič sprejel v sredini prihodnjega tedna, neposredno pred odhodom v Banjaluko.

Slovenski padalci so bili po novih stopničkah vsekakor zadovoljni z uvrstitvijo, nekoliko manj pa s koki, saj so v posameznih serijah nabirali preveč centimetrov, kar bodo poskušali odpraviti s treningi v prihodnjih dneh do odhoda v Bosno.

"Prva in druga serija sta povsem za v pozabo, naši skoki so bili katastrofalni, a še niso pomenili konca, saj je bilo pred nami še šest serij. Te smo opravili tako, kot je treba, predvsem zadnji dve sta bili pravi, kar je botrovalo pomiku po lestvici navzgor in osvojitev drugega mesta in meni tretjega med posamezniki. Z uvrstitvijo smo tako zadovoljni, vemo pa da nas do odhoda na svetovno prvenstvo čaka še nekaj dela," je tekmovanje ocenil Senad Salkič, ki se je med posamezniki uvrstil najboljše med našimi.

Pred padalci je še teden dni treninga, nato bodo vse sile usmerili k svetovnemu prvenstvu, ki se začne prihodnjo nedeljo, na njem pa Slovenci branijo dve zlati medalji iz Dubaja z ekipno zmago in posamezno Domna Vodiška, medtem ko je bila Maja Sajovic pred dvema letoma druga.

Ne spreglejte