Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 9. 2009,
13.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 27. 9. 2009, 13.24

8 let

Padalcem tri skupne zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Bolj srhljivo, kot je bilo na zadnji tekmi letošnjega svetovnega pokala v skokih na cilj, ne bi moglo biti, na koncu pa se je vse izteklo po slovenskih željah.

Naši padalci na finalu sicer niso bili tako suvereni kot smo vajeni, a kljub temu se domov vračajo z zelo dobrim izkupičkom zadnjega tekmovanja, ter imenitnim v skupnem seštevku svetovnega pokala. Po šestih tekmovanjih, regularne so bile štiri tekme, so se Slovenci veselili treh skupnih zmag, ki so si jih priskakali ekipa Elan v postavi Roman Karun, Uroš Ban, Senad Salkič, Borut Erjavec in Domen Vodišek, ter Domen Vodišek in Irena Avbelj v obeh konkurencah posameznikov. Po sedmih serijah je sicer kazalo še precej drugače, saj predvsem Domen Vodišek ni skakal idealno, in tudi v zadnjem skoku ga je polomil, toda na roko so mu šli tudi tekmeci, ki so ravno tako grešili, zato je Vodišku zadoščala prednost s prejšnjih tekmovanj.

Ekipa Elan je na zadnjem tekmovanju sicer osvojila tretje mesto, zmagali so Rusi pred Italijani, Flycom je bil sedmi (v skupnem seštevku tretji), Ptuj pa dvanajsti. Med moškimi je slavil Uroš Ban, medtem ko je pri dekletih Irena Avbelj osvojila tretje mesto. Maja Sajovic je s petim mestom v Locarnu stala na drugi stopnički v skupnem seštevku. Domen Vodišek je bil po tekmovanju presrečen, saj so mu tekmeci omogočili zmago, kot član zmagovalne ekipe pa je bil vesel tudi zavoljo ekipnega uspeha: "Na zadnjem tekmovanju je bila želja po dobrem rezultatu velika, a je bila moja forma tukaj preslaba, da bi se zavihtel višje na samem tekmovanju, k sreči pa so mi do skupne zmage pomagali tekmeci, ki so ravno tako kot jaz grešili. Sezona je končana, lahko jo označim za zelo uspešno."

Enako zadovoljna je bila po sklepnem dejanju sezone tudi Irena Avbelj: "Že pred tekmovanjem sem vedela, da če bom skakala brez velikih napak, potem mi skupna zmaga ne more uiti. Bolj me je skrbelo zavoljo ekipe, ki je v tej sezoni nizala dobre rezultate, sad dobre sezone pa je tudi skupno tretje mesto v svetovnem pokalu. Letošnji rezultati so dobra popotnica za prihodnje leto." Tako kot je že običaj padalce v naslednjih dneh čakajo službene obveznosti, čez slab mesec bodo tekmovali še na ekshibicijskem tekmovanju v Vrsarju, nato pa se začnejo priprave na zimsko sezono v paraskiju, kjer bo glavni cilj evropsko prvenstvo v Predazzu.

Ne spreglejte