Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 5. 2008,
16.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 20. 5. 2008, 16.55

8 let

Okvara na kegljišču prekinila tekmovanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Prireditelji svetovnega prvenstva do 23. leta nimajo sreče. Prišlo je do okvare avtomatike na kegljišču in s tem do daljše prekinitve ekipnega tekmovanja za moške.

Za zdaj sta z nastopi končala le po dva tekmovalca za vsako reprezentanco. Med našimi je šel prvi na steze jeseniški 'razbijač', sicer član mariborskega Konstruktorja, Mario Čulibrk, katerega krogle priletijo v keglje tudi s hitrostjo 36 km/h! Mario je začel v svojem slogu in v prvih 30 lučajih podrl 159 kegljev (96+63). Nadaljevanje je bilo prav tako zelo uspešno, saj je v prvem delu, v igri na vseh devet kegljev, zbral stotico (101). Očistil je 53, kar je zneslo 154. Enak dosežek je ponovil tudi na stezi št.2 (95+59). Podobno je tudi končal s 148, v polno 98 in v čiščenju 52, skupaj torej 615 kegljev, kar je bil drugi najboljši izid na začetku tekmovanja.

"V celoti sem kar zadovoljen s tem uvodnim nastopom. Vmes je res bila kakšna zgrešena pozicija v čiščenju, vendar nihče ni brez napak. Upam, da bo ta rezulta vzpodbuda tudi za ostale fante," je povedal Čulibrk.

Takoj zatem je na stezi št.8 začel Matej Lepej. Pivčan je začel bolj bojažljivo, čeprav ima takšne telesne sposobnosti, da bi lahko podiral drevesa! Na ogrevanju je bil zelo prepričljiv, a njegov začetek ni bil v takšnem slogu. V polno je podrl 82 kegljev, na čiščenje dodal še 44, kar je bilo za začetek skromnih 126. Potem je le prišel do svoje igre, kar pa ni znal izkoristiti v čiščenju pozicij, privoščil si je celo tri 'ribice', dve zapored. Njegov izkupiček je bil 128 (94+34). Selektor Franc Belcijan se je odločil za zamenjavo in poklical k sebi Kristjana Mijatoviča. Jesn ičan ni bil dovolj ogret in niti ne dovolj raspoložen. V prvih 30 lučajih je zbral 124 kegljev (79+45), potem pa še 139 (94+45), skupaj sta torej z Matejem podrla le 517 kegljev.

"V začetku sem imel kar precej treme in nisem kegljal sproščeno. Kasneje se nisem uspel več ujeti in sploh nišem prišel do svoje igre," je razočaran dejal Lepej.

Po daljši prekinitvi se je tekmovanje nadaljevalo. Cerkničan Miha Trdan je je odigral kot je treba in podrl 595 kegljev. Klub temu je Slovenija ostala na sedmem mestu, vendar zaostanek za vodilnimi ni prevelik. Do konca bodo nastopili še trije Slovenci: Rok Ružman, Davor Sobočan in Grega Bajželj.

Ne spreglejte