Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 12. 2007,
21.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 18. 12. 2007, 21.27

8 let

Novogoričanke zmagale, a izpadle

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Odbojkarice Hita Nove Gorice so na povratni tekmi osmine finala pokala CEV premagale beloruski Atlant Baranoviče s 3:1 (22, -19, 20, 19).

A Novogoričanke so kljub zmagi izpadle iz nadaljnjega tekmovanja, saj so odločilni zlati niz izgubile s 6:15. Prvo tekmo so Belorusinje dobile s 3:0.

Odbojkaricam Hita Nove Gorice se ni uspelo uvrstiti v četrtfinale pokala CEV. Na povratni tekmi so sicer premagale beloruski Atlant iz Baranovičev, v odločilnem zlatem nizu pa povsem popustile in se tako poslovile od nadaljnjega tekmovanja. V prvem nizu so Novogoričanke, za katere je tokrat, navkljub poškodbi, zaigrala tudi prva podajalka, kapetanka Aleksandra Milosavljević, vseskozi vodile. Belorusinje so imele veliko preglavic s sprejemom in posledično z organizacijo napada. Hitovke so pri prvem tehničnem odmoru vodile z 8:4, pri drugem, po uspešnem napadu Malagurskijeve, pa celo s 16:10 ter kasneje 20:14. Gostje so se z dobrimi servisi nevarno približale (20:18), v končnici pa so slovenske prvakinje povedle s 24:21 in izkoristile drugo zaključno žogo.

Drugi niz so precej bolje začele višje Belorusinje, ki so z uspešnim blokom zaustavile goriški napad, bolje so zaigrale na sprejemu in v napadu ter si priigrale vodstvo z 8:4, kasneje pa tudi s 17:8. Varovanke Tilna Kozamernika so imele v tretjem nizu pobudo, a se jim nikakor ni uspelo odlepiti. Po oprijemljivejši prednosti (13:9 ter 15:11) so si privoščile nekaj nepotrebnih napak in Belorusinjam dovolile priključek. Odločilno prednost so si gostiteljice priigrale v končnici, ko so tekmicam po vodstvu z 20:19 prepustile le še točko za vodstvo z 2:1.

V četrtem nizu so se Novogoričanke izkazale z dobrimi servisi in tako gostjam onemogočile organizacijo napada oziroma so jih oddaljile od mreže. Primorke so povedle s 16:12, v nadaljevanju pa tudi z 21:15, kar je bilo dovolj za zmago na povratni tekmi, ki je slovenskim prvakinjam omogočila igranje zlatega niza. Ta pa se ni iztekel po željah Novogoričank. Privoščile so si preveč napak in tekmicam dovolile neulovljivo prednost 9:3.

Ne spreglejte