Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Ponedeljek,
9. 1. 2012,
7.12

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 9. 1. 2012, 7.12

8 let, 1 mesec

Nov čudež Tebowa, dominanca Giantsov

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tim Tebow je s 366 jardi, tremi "touchdowni" in zmago Denverja nad Pittsburghom (29:23) utišal kritike. "Wild card" tekmo končnice lige NFL so dobili tudi Giants.

V zadnji tekmi "wild card" vikenda lige ameriškega nogometa NFL so Denver Broncos na čelu z oboževanim in hkrati osovraženim "fullbackom", pardon podajalcem, Timom Tebowom gostili Pittsburgh Steelers, lanske udeležence Super Bowla. Po prvem polčasu se je domačim obetala četrta zaporedna katastrofa: Steelers so ustavili igro Denverja po tleh, Tebow pa je imel mizernih osem jardov. Rešitev je bila ena sama: z nekaj pomoči od zgoraj - "Tebow time" (čas za Tebowa). Tim je v drugi četrtini podal za 185 jardov in "touchdown" in enega dosegel še po tleh. Tri podaje so bile dolge prek 40 jardov. Toliko o tem, da Tebow ne zna podajati. Denver je do polčasa izid 0:6 spreobrnil v vodstvo 20:6.

A kot ponavadi je "Tebow time" trajal le eno četrtino. Z dobro igro Bena Roethlisbergerja, ki ga poškodba gležnja ni pretirano ovirala, in po izgubljeni žogi tekača Denverja Willisa McGaheeja sedem minut pred koncem so Steelers prišli do izenačenja na 23:23. Sledil je podaljšek. Met kovanca je odločil, da prvi žogo dobijo Broncos. In zgodila se je nova Timova čarovnija. Tebow je podal dobrih 20 jardov dolgo podajo do Demaryiusa Thomasa, ta pa je stekel 65 jardov do končne cone in Denver Broncos so Pittsburg Steelers poslali na predčasne počitnice z rezultatom 29:23. Denver v polfinalu konference AFC čaka atomski napad New England Patriotsov, proti katerim so v rednem delu visoko izgubili.

V Green Bay gredo Giants

K branilcem naslova, Green Bay Packersom, na polfinalno tekmo konference NFC odhajajo New York Giants. Jason Pierre-Paul, Justin Tuck in soigralci v obrambi New Yorka so povsem zaustavili Matta Ryana in njegove lovilce.

Falcons niso dosegli niti točke. Dve, ki so jih imeli, so bile posledica »safetyja«, ko je Eli Manning iz končne cone žogo odvrgel na območje brez lovilca. Če se je prvi polčas končal z nizkim izidom 2:7, pa se je v drugem odprlo napadu domačih in po 72 jardov dolgem »touchdownu« do Hakeema Nicksa in 27 jardov dolgem »touchdownu« Maria Manninghama so Giants slavili s 24:2.

"To je nora zmaga. Obramba je igrala izjemno. V drugem polčasu pa je steklo tudi napadu. Dobro smo tekli z žogo in odigrali nekaj dolgih akcij. Res izjemna zmaga," je ob uvrstitvi med osem najboljših dejal Eli Manning. Izpostaviti velja igro New Yorka po tleh, ki je bila med vsemi 32 klubi v rednem delu najslabša. V povprečju so na tekmo s tekom dosegli manj kot 100 jardov, tokrat pa sta jih Brandon Jacobs in Ahmad Bradshaw 165. "Imeli smo zelo uravnotežen napad. Če želimo, lahko tudi dobro tečemo z žogo," je dejal Hakeem Nicks. Naslednjo nedeljo jih na Leambau Fieldu čaka mnogo težja naloga, tekma z Green Bayem bo prava poslastica.

Ne spreglejte