Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 6. 2013,
20.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Damir Dugonjić

Sobota, 1. 6. 2013, 20.36

8 let

Naj dosežek dneva Dugonjića ne zadovoljuje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Plavalci so v Kranju opravili s prvim dnevom odprtega prvenstva. Za najboljši dosežek dne je z 28,01 na 50 prsno poskrbel Damir Dugonjić, ki pa ni skrival, da si je želel še boljši dosežek.

"Želel sem si plavati še hitreje, saj sem letos že nekajkrat plaval pod 28 sekundami, a danes sem po teh pripravah in dolgi vožnji utrujen. Izid ni slab, a seveda si želim vedno še boljše. Je pa forma kar solidna," je nastop ocenil Damir Dugonjić in dodal, da je zelo zadovoljen s pripravami: "Res smo delali trdo, tudi s trenerjem sva se dobro ujela in ocenjujem, da sem naredil zelo dobre priprave. Mislim, da se bo to pokazalo že naslednji teden na mitingu Mare Nostrum, nato pa imam težak program do sredozemskih iger in vsak start moram čim bolj izkoristit, preden bom stopnjeval formo za svetovno prvenstvo."

S slovenskega stališča je bila vnovič poslastica tudi tekma na 200 prosto, kjer sta se pomerili Radovljičanka Anja Klinar in Ravenčanka Mojca Sagmeister, obe članici bronaste štafete z lanskega evropskega prvenstva v Debrecenu. Tesen dvoboj je z dosežkom 2:01,68 dobila Klinarjeva, Sagmeistrova je zaostala dobre pol sekunde. Klinarjeva, tudi ona se je v četrtek vrnila z višinskih priprav v Franciji, je z 2:15,87 plavala zelo dobro tudi na 200 mešano, a jo je v tej disciplini ugnala Avstrijka Lisa Zaiser, ki je z 2:14,50 dosegla tudi A normo Mednarodne plavalne zveze za nastop na svetovnem prvenstvu v Barceloni. Ob tem je bila Zaiserjeva tudi najhitrejša na 50 prsno.

Med Slovenci je v ženski konkurenci triglavanka Neža Marčun zmagala na 200 prsno, Olimpijina Katja Hajdinjak na 100 delfin, Ribničanka Lucija Kous na 100 hrbtno in Ilirijina Špela Bohinc na 800 prosto. V moški konkurenci je bil Radovljičan Robi Žbogar najboljši na 200 mešano in tretji na 100 delfin, mladi plavalec Olimpije Miha Bernat na 200 prosto in Jan Karel Petrič iz domačega Triglava na 1500 metrov prosto.

Miting se bo končal v nedeljo.

Ne spreglejte