Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
11. 9. 2009,
9.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 11. 9. 2009, 9.18

8 let

Na vrsti še kanuisti in kajakaši

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Potem ko so se v četrtek prvi v boj za polfinale podali kanujisti dvosedi in kajakašice, so v petek na vrsti še kajakaši in kanujisti v enosedu, kjer imamo Slovenci v boju tudi močna orožja.

Prvo ime med njimi je zagotovo Hrastničan Peter Kauzer, ki ne skriva svojih ambicij po medalji.

Na zadnjem svetovnem prvenstvu, v Braziliji leta 2007, se našim kajakašem ni izšlo vse po načrtih, saj se nobenemu od njih ni uspelo uvrstiti v finale v posamičnih vožnjah. Kauzer je takrat zasedel zanj skromno 15. mesto, Dejan Kralj je bil 26., Jure Meglič pa 38. Letos v Seu d' Urgelu nas bo zastopala ista trojica. Tokrat so fantje bogatejši za kakšno izkušnjo več in kot je že Peter večkrat poudaril, je po olimpijadi v Pekingu še nekoliko bolj dozorel.

Če se ozremo nazaj po rezultatih v letošnji sezoni, nihče od njih ne bi smel imeti večjih težav z uvrstitvijo v polfinale. Peter se mora kot zmagovalec svetovnega pokala v skupnem seštevku in po tem, ko je v zadnjem obdobju premagoval tekmece kot za šalo, samo mirno zapeljati in uvrstitev v nadaljnje tekmovanje ne bi smela biti vprašljiva. Po nekaj težavah z iskanjem pravega modela čolna in vrnitvi v svoj stari čoln, ki mu očitno najbolj ugaja, bo Dejan Kralj napadal sam vrh. "Laky" se je to sezono ponovno prebudil, saj se je po treh "sušnih" letih na tekmi svetovnega pokala zavihtel med prvo trojico. Na tekmi v francoskem Pauju, kjer je Kauzer slavil zmago, je bil 33-letni Ljubljančan tretji. Tretji član v naši močni kajakaški zasedbi, ki visoko meri tudi v ekipnih vožnjah, je Jure Meglič, ki je v letošnji sezoni nekoliko nihal v formi. Potem ko je na svetovnem pokalu v Bratislavi osvojil 4. mesto, mu na kasnejših tekmah čoln ni stekel po njegovih željah, a je "Đuro", kot ga kličejo v reprezentanci, svoj pravi občutek za vodo spet našel na močni mednarodni tekmi v Bratislavi, kjer je zasedel drugo mesto in dal vsem vedeti, da še kako velja računati tudi nanj.

Med kanujisti po letošnji odlični sezoni nekoliko izstopa mladi Benjamin Savšek. Beni, ki je v skupnem seštevku svetovnega pokala zasedel 2. mesto, na svojem prvem članskem svetovnem prvenstvu meri visoko in tako je tudi prav, saj njegovi rezultati to povsem opravičujejo. Sicer pa je 22-letnik iz Šentvida vajen pobirati medalje z velikih tekmovanj. To mu je uspelo lani na evropskem prvenstvu pri mlajših članih, ko je bil tretji. Dobra popotnica pred SP pa je tudi osvojeni naslov državnega prvaka. Najstarejši med vsemi v reprezentanci je kanuist Simon Hočevar. Simon se je po nekajletnem premoru, potem ko je veslal v kanuju dvosedu, vrnil med kanuiste enosede, kjer je v preteklosti že zmagoval. Simon pravi, da se je s čolnom že dodobra spoprijateljil. Njegove izkušnje z velikih tekmovanj mu bodo prišle prav, saj, kot je povedal evropski prvak iz leta 1996, na velikih tekmovanjih zmeraj visoko meri. Naš tretji mož v tej disciplini pa je prav tako že izkušeni Dejan Stevanovič, ki ima za seboj tudi že nekaj odmevnih rezultatov.

Ne spreglejte