Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 3. 2013,
17.29

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 6. 3. 2013, 17.29

6 let, 6 mesecev

Na turnir v Laškem prijavljenih prek 400 karateistov iz 36 držav

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Deset dni pred začetkom največjega turnirja v zgodovini slovenskega karateja, Karate 1 World cup, so organizatorji navdušeni, v Laško prihaja preko 400 tekmovalcev iz 36 držav.

Udeležba na tekmi svetovnega pokala, ki bo v dvorani Tri lilije v Laškem potekal 16. in 17. marca, bo kot vse kaže izjemna, prihod so potrdili aktualni svetovni prvaki Srbi, dogodka pa se bodo udeležile še reprezentance ZDA, Združenih arabskih emiratov, Sirije, Nepala, Egipta, Maroka, Tunizije, Čila, Ekvadorja, Bolivije, Argentine, celo Iraka in Irana, pa Luksemburga, Finske, Francije, Danske, Avstrije, Madžarske, Italije, Bosne in Hercegovine, Črne Gore … Tudi domača, slovenska vrsta, bo številčna, prvič bo na tako velikem in pomembnem tekmovanju Slovenijo predstavljalo več kot 30 posameznic in posameznikov, ki pa zagotovo ne bodo samo statisti. "Glavni favoriti za visoke uvrstitve pri moških so Matija Matijevič, Danijel Rihtarič, Juš Markač, Sebastjan Budinja ter pri ženskah Vesna Bezgovšek, Teja Lopan, Lina Pušnik in Tjaša Ristič, ki trenutno pridno trenirajo. Opravičeno lahko pričakujemo štiri medalje, upamo pa še na kakšno več," je pojasnil predsednik organizacijskega odbora pokala Borut Strojin in dodal, da bo svetovni pokal tudi velik pokazatelj pripravljenosti mnogih srednjeevropskih in balkanskih reprezentanc tako na evropski pokal kot tudi svetovno konkurenco. Na dvodnevnem tekmovanju bodo razdelili 9000 evrov nagradnega sklada, zmagovalec vsake kategorije bo prejel 500 evrov.

"Glavni organizator je Karate zveza Slovenije, kar za nas vse predstavlja izjemen izziv. Gre za veliko zaupanje Mednarodne karate zveze, da bomo uspešno izvedli organizacijo tekem svetovnega pokala. Te prireditve ne bi mogli pridobiti, če Mednarodna karate zveza ne bi zaupala v našo zanesljivost in če ne bi izpolnili vseh standardov za tekmovanje na svetovnem nivoju," pa je na današnji novinarski konferenci v Laškem izpostavil predsednik Predsednik Karate zveze Slovenije Igor Zelinka.

V petek bo potekala registracija delegacij in prihod v Wellness Parku Laško (med 9. in 16. uro). V soboto bo izvedeno tehtanje delegacij (med 9. in 11. uro) v športni dvorani Tri lilije, sledilo bo tekmovanje do 18. ure. V nedeljo bodo tekmovanja potekala ves dan, to je od 9. do 18. ure. Podelitev nagrad bo potekala sproti. Vstopnice bodo brezplačne, gledalci pa si jih lahko naročijo na spletni strani Karate zveze Slovenije.

Ne spreglejte