Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 11. 2014,
19.41

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 5. 11. 2014, 19.41

7 let, 12 mesecev

Na svetovnem prvenstvu v karateju tudi močna slovenska zasedba

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V Bremnu v Nemčiji se je danes začelo člansko svetovno prvenstvo v karateju, s finali športnih borb in kat se bo končalo v nedeljo. Med svetovno elito karateja nastopa tudi močna slovenska zasedba.

V posamezni kategoriji lahko nastopi iz posamezne države samo en tekmovalec, tako da se na prvenstvu res pomerijo najboljši med najboljšimi, so pred začetkom 22. članskega SP sporočili iz Karate zveze Slovenije.

Na majskem EP brez odličij Na letošnjem majskem evropskem prvenstvu se slovenski karateistke in karateisti niso veselili odličij, na KZS so nekoliko slabše dosežke pojasnili takole: "V pripravljalnem obdobju pred evropskim članskim prvenstvom maja letos se je poškodovala večina ključnih tekmovalcev, ki so na lanskem evropskem prvenstvu v Budimpešti dosegli zgodovinski uspeh, saj so zasluženo osvojili bronasto medaljo v prestižni disciplini športne borbe – ekipno. Dodatno pa so reprezentančne vrste razredčile študijske in maturitetne obveznosti. Prav zaradi tega se ni nikomur uspelo zavihteti med najboljše."

V Bremnu močnejša zasedba Pred svetovnim prvenstvom je stanje v reprezentanci nekoliko boljše, v Bremnu se bodo za odličja borili: Tjaša Ristić (Karate klub Kranj), Lina Pušnik (KK Nestor Žalec), Kaja Budič (KK Kolektor Idrija) ter letošnja nosilka srebrne medalje iz evropskega mladinskega prvenstva, Kati Florjančič (Športno društvo Gorica) in Sebastian Kantužer (KK Nestor Žalec), Rem Marič (Shotokan KK Grosuplje), Sebastjan Budihna, Matija Matijević (KK Ljubljana), Juš Markač in Danijel Rihtarič (oba KK Selnica ob Dravi) v športnih borbah – tako ženske kot moški bodo nastopili tudi v ekipnih bojih – v katah pa Maša Simonič (KK Kovinar Maribor), letošnja nosilka bronaste medalje iz evropskega mladinskega prvenstva, ter Aljaž Klaneček (KK Emona). Na tem svetovnem prvenstvu se bodo prvič pomerile tudi osebe s posebnimi potrebami. Slovenijo pa bo zastopal Igor Dobrič (KK Žalec).

Tekmovalke in tekmovalce bodo na prvenstvu vodili trenerji Matjaž Končina, Josip Makovec, Miha Kovačič in direktor komisije za reprezentance Dragan Ristić. Kot že vrsto let bo funkcijo vodje delegacije opravljal Predsednik KZS Igor Zelinka.

Svoje zastopstvo ima Slovenija tudi v sodniških vrstah, saj bodo aktivno vlogo sojenja na prvenstvu imeli mednarodni sodniki Primož Debenak, Zdenko Miklavc, Darko Zarić, Mladen Kutnjak in Andrej Cafuta. Primož Debenak je tudi član sodniške komisije Svetovne karate zveze.

Ne spreglejte