Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 2. 2008,
13.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 13. 2. 2008, 13.11

8 let

Na spust po slovenskih rekah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kako pomembna dobrina je voda se zavedajo pri Kajakaški zvezi Slovenije, ki skupaj s sponzorji tudi letos pripravlja ekološko-rekreativne prireditve na slovenskih rekah. Začetek aprila.

Akcija "Voda za vedno – slovenske reke" ima že štiriletno tradicijo sodelovanja med Kajakaško zvezo in Coca-Colo HBC. Nič drugače ne bo letos, saj sta podpisali novo pogodbo o sodelovanju. Njen bistveni namen pa je združit ljudi v aktivnostih ter jih pri tem poučiti o pomembnosti svetovnih voda za življenje. Predsednik Kajakaške zveze Slovenije Marko Kryžanowski želi, da bi bila javnost bolj ekološko ozaveščena ter hkrati bolj skrbela za aktivno življenje. "Ta projekt je pomemben za promocijo športa in novačenje mladih ljudi, za spodbujanje aktivnosti med prebivalstvom in za prebujanje ekološke zavesti," je prepričan Kryžanoswski.

Spusti, maratoni, ekološki tabori

Slovenija se ponaša z lepimi rekami, ki ponujajo preživljanje prostega časa v naravi pa tudi športnega udejstvovanja. Na marsikateri se kalijo tudi najboljši slovenski kajakaši in kanuisti. V čolnih pa se bodo lahko preizkusili vsi Slovenci, če se bodo udeležili kakšnega izmed dogodkov, ki bodo potekali med aprilom in septembrom.

Začetek prvega spusta bo 19. aprila na reki Krki v Loki, vse do zaključka na reki Savinji 21. septembra pa se jih bo zvrstilo 11. Poleg tega organizirajo tudi slovenske maratone v dolžini približno 25 kilometrov, namenjeni pa so tako rekreativnim kajakašem kot tekmovalcem. "Odseki rek se izbirajo tako, da se lahko po njih spusti kdorkoli, tudi tisti, ki je prvič v čolnu," je dilemo o varnosti in težavnosti razložil vodja projekta Miran Skok. Poleg omenjenega pa Kajakaška zveza organizira še ekološke tabore, katerih namen je spoznavanje kajakaškega športa, povezovanje in spoznavanje vrstnikov ter na zabaven in praktičen način spoznavanje ekologije ter pomembnosti ohranjanja narave in čistih voda. V času poletnih počitnic bosta organizirana dva – v Bohinju in Solkanu.

Kajakaško zvezo Slovenije pa čakajo letos še trije veliki projekti. V Tacnu namreč pripravlja tekmo za svetovni pokal, evropsko prvenstvo za mlajše člane in mladince v Solkanu ter tekmovanje za svetovno serijo v Tacnu. Ni kaj, na slovenskih vodah, s katerimi se ponaša naša država bo zanimivo in pestro. Tako rekreativno kot vrhunsko, tekmovalno.

Ne spreglejte