SiolNET. Sportal Drugi športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na SP v Budimpešto štiri sabljačice in pet sabljačev

1

termometer

Madžarska prestolnica bo med 5. do 12. avgustom gostila svetovno prvenstvo v sabljanju.

V Budimpešto bo odpotovala devetčlanska slovenska odprava v postavi Eva Jeza, Gaja Kores, Nuša Trpin, Simona Tobias, Jan Bidovec, Jan Golobič, Rok Sobočan in Robert Koman v meču ter Luka Antončič v floretu.

Sabljači so se pred odhodom v Budimpešto udeležili reprezentančnih priprav, ki so v Ljubljani potekale od 22. do 31. julija. Dopoldanski del je bil posvečen kondicijski vadbi pod nadzorom trenerja Matjaža Fleishmana, trening je bil sestavljen iz elementov atletike, intervalnih treningov, krožne vadbe in vzdržljivostnih tekov. Popoldanski, sabljaški del s trenerjem in selektorjem za meč Juretom Jezo, pa je bil namenjen individualnim šolam in borbam.

Sabljaška zveza Slovenije (SZS) je za nastop na svetovnem prvenstvu na predlog tehničnega odbora potrdila reprezentanco sestavljeno le iz tekmovalk in tekmovalcev, ki so v tekoči sezoni zbrali zadostno število točk.

V meču se bodo članice v kvalifikacijah pomerile v ponedeljek, 5. avgusta, člani pa v torek, 6. avgusta. Posamezniki, ki se bodo uvrstili v nadaljevanje tekmovanja, bodo s svojimi borbami nadaljevali v četrtek, 8. avgusta. Kvalifikacije moškega floreta so prav tako na vrsti 6. avgusta, nadaljevanje tekmovanja pa v petek, 9. avgusta. Tik pred zaključkom prvenstva, v nedeljo, 11. avgusta, pa se bodo člani borili še v ekipnem delu tekmovanja v meču.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin