Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 12. 2011,
15.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 1. 12. 2011, 15.29

8 let

Na Plezalnih dnevih tudi najboljša na svetu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ob koncu tedna bo Kranj gostil najboljše domače športne plezalce in športne plezalke na sklepnem dejanju državnega prvenstva. Nastopila bo tudi Mina Markovič.

Tekme bodo potekale tudi na veliki steni v športni dvorani na Zlatem polju, na kateri so se novembra merili najboljši športni plezalci na svetu. Po osvojenem naslovu zmagovalke skupnega seštevka pravkar končanega svetovnega pokala v športnem plezanju v težavnosti in kombinaciji bo Mina Markovič nastopila tudi v Kranju. Markovičeva načrtuje, da bo v letošnjo zbirko kolajn in lovorik dopolnila tudi z naslovoma najboljše slovenskega prvenstva v obeh disciplinah športnega plezanja.

V Kranju bosta tekmovali obe letos najboljši Slovenki v svetovnem merilu. Tudi Maja Vidmar, ki je sezona končala na tretjem mestu v skupnem seštevku svetovnega pokala v težavnosti, namreč ne namerava izpustiti kranjske tekme. Finale članov in članic, ko se bodo za naslove najboljših v državi merili v balvanskem plezanju, bo v nedeljo, 4. decembra, ob 18. uri. Dan prej, ob isti uri, se bo začel boj za naslova državnih prvakov v obeh konkurencah tudi v težavnostnem plezanju. Tekmovanje se bo sicer začelo že v petek.

Pri članih je po štirih tekmah DP v težavnosti v vodstvu Izidor Zupan (ŠPO Celje), ki ima le 13 točk zaloge pred Urbanom Primožičem (PK Škofja Loka) in 19 točk prednosti pred še enim članom škofjeloškega kluba Sergejem Epihom. Najboljši pri članih v minulih letih Klemen Bečan (Tržič) letos v državnem prvenstvu na prvih štirih tekmah ni tekmoval, izpustil pa bo tudi zadnjo tekmo.

Pri članicah je v težavnosti v prepričljivem vodstvu Markovičeva (PK 6b Ptuj), ki se je udeležila treh tekem DP od štirih in na njih tudi zmagala, po nizu sijajnih uspehov na mednarodni ravni pa ni nikakršnega dvoma, da bo potrditev državnega naslova le še formalnost. Maja Vidmar (PK Škofja Loka) za reprezentančno kolegico zaostaja precejšnjih 65 točk, tako kot Markovičeva je eno tekmo prvenstva izpustila. Na tretjem mestu je Tina Šušteršič (AO Kranj), ki se v boj za prvo mesto lahko vplete le še teoretično, saj jo od Markovičeve loči 87 točk.

Klubski pokal se obeta letos najuspešnejšemu Plezalnemu klubu Škofja Loka, ki ima 1266 točk naskoka pred Alpinističnim odsekom Kranj na drugem mestu ter 1993 točk prednosti pred tretjim Športno plezalnim odsekom Rašica.

V balvanih letos v DP zaradi premajhnega zanimanja klubov in prevelikih s tem povezanih stroškov še ni bilo izpeljane tekme, kranjska bo prva in sploh edina. Kranjski organizatorji sicer pričakujejo, da se bo v treh napetih tekmovalnih dneh na balvanih in na veliki plezalni steni razvrstilo kar 455 tekmovalk in tekmovalcev v vseh starostnih kategorijah. Iz leta v leto je število prijav večje in v letošnjem letu je znova postavljen nov mejnik.

Ne spreglejte