Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 2. 2012,
11.50

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Robi Markoja

Sobota, 18. 2. 2012, 11.50

7 let, 12 mesecev

Moičevič in Markoja upata na presenečenje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na letošnjem evropskem prvenstvu z zračnim orožjem se bosta od 10-članske slovenske ekspedicije v finskem Vierumäkiju zadnja predstavila Robi Markoja in Željko Moičevič.

Strelca iz Turnišča in Grosupljega bosta nastopila na članski tekmi z zračno puško, ki se bo v nedeljo pričela ob 13.45.

Najboljši slovenski strelec vseh časov Rajmond Debevec, ki je na lanskem evropskem prvenstvu z orožjem malega in velikega kalibra ter puško šibrovko v Beogradu izpolnil olimpijsko kvoto z zmagoslavjem na tekmi z MK puško leže, se je v korist Markoje in Moičeviča odpovedal nastopu na letošnjem sklepnem turnirju stare celine. Oba naša predstavnika ne sodita v krog favoritov, navkljub temu pa upata na dober izid, morda tudi na olimpijsko kvoto, kar je bil eden od slovenskih ciljev pred prihodom v Skandinavijo.

"Glede na to, da je evropsko prvenstvo zadnja tekma, kjer se delijo olimpijske kvote, je pripravljenost vseh nastopajočih na najvišji možni ravni. Nekateri najboljši strelci z izpolnjeno olimpijsko kvoto so se v korist svojih reprezentančnih sotekmovalcev resda odpovedali nastopu v Vierumäkiju, a konkurenca bo navkljub temu zelo močna. Veliko bo odvisno od dnevne forme in počutja, upam, da me bo na nedeljski tekmi spremljala tudi sreča in bom na koncu med tistimi tekmovalci z izpolnjeno olimpijsko kvoto," je dejal Moičevič, ki je v zadnjem času veliko časa preživel v srbski prestolnici in pod taktirko olimpijskega prvaka iz južnokorejskega Seula leta 1988 Gorana Maksimovića ter njegove soproge Miriban skušal izpiliti svoje strelske pomanjkljivosti.

Moičevič je na nekaterih zadnjih preglednih tekmah v Rušah in Münchnu v izjemno močni mednarodni konkurenci dokazal, da mu je nekoliko spremenjen način dela pomagal, medtem ko je Markoja vselej boljše izide dosegal v drugih strelskih disciplinah, predvsem z malokalibrskim orožjem.

"Breme bo veliko, v podobnem položaju pa bodo vsi strelci, ki še niso izpolnili olimpijske norme. Na nedeljski tekmi ne sodim v krog favoritov, zračna puška namreč ni moja najboljša disciplina. Boljše izide dosegam z malokalibrsko in velikokalibrsko puško, a tukaj bom skušal presenetiti," je pred nedeljsko tekmo dejal Markoja.

Ob tem kaže omeniti, da sta se Moičevič in Živa Dvoršak, ki jo danes čaka nastop z zračno puško, v petek zvečer uvrstila v veliki finale revialnega tekmovanja "Air 50" in na koncu osvojila drugo mesto in denarno nagrado v vrednosti dva tisoč evrov.

Ne spreglejte