Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 11. 2008,
9.40

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 28. 11. 2008, 9.40

8 let, 2 meseca

Mitja Petkovšek: minuli sezoni bo pomnil vse življenje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ko se je pri šestih letih prvič srečal z gimnastiko, ni hotel domov. Pravi, da so ravno v tistem času trenerji najpomembnejši.

Skozi igro in ne garanje morajo znati otroku približati zabavo. Enaintridesetletni Ljubljančan je popoln profesionalec. Žal bo moral zaradi poškodbe prsta sredi decembra v Madridu izpustiti še finale svetovnega pokala dveh sezon.

Petkovšek, ki ste ga izbrali za Sportalovega športnika tedna, je bil navdušen in ponosen, da je prvi v zgodovini točkovanja svetovnega pokala Mednarodne gimnastične zveze zbral prek 1000 točk. Na lestvici ima na prvem mestu na bradlji kar 1016,34 točke.

"Gimnastika je nekaj najlepšega."

Sredi predzadnjega novembrskega tedna je svetovna gimnastična zveza izdala najnovejše lestvice po minulem svetovnem pokalu v Stuttgartu in končanem azijskem prvenstvu v Dohi. Posebej so pri FIG izpostavili slovenskega asa, ki je prvi v zgodovini presegel magično mejo "perfect 1000". O prevladi telovadca Narodnega doma, svetovnega in evropskega prvaka na bradlji, dovolj zgovorno govori podatek, da ima njegov najbližji zasledovalec Francoz Yann Cucherat zgolj 461,56 točke. Tretji je olimpijski zmagovalec Kitajec Li Xiaopeng (453,05).

V začetku športne poti je bil moj vzornik Enis Hodžič, potem pa me je “vlekel” Aljaž Pegan, ki je na svetovni lestvici prvi na drogu.

Udeleženec dvojih olimpijskih iger, v Sydneyju je bil med favoriti in kot sam pravi, je pred osmimi leti “kiksnil”, hodi na treninge vsak dan, a zgolj za vzdrževanje kondicije. Zdravljenje poškodovanega prsta je dolgotrajno.

Naredim lahko le nekaj stoj in že me preveč boli.

Varovanec trenerja Edvarda Kolarja je na tekmah svetovnega pokala zmagal že 22-krat. V zadnjih dveh sezonah je osvojil osem zmag, tri druga mesta in eno tretje. Je svetovni in dvakratni evropski prvak.

Zaradi hudih bolečin v hrbtenici sem prenehal tekmovati na šestih orodjih v mnogoboju. To je bilo že pred enajstimi leti.

Specialist svetovnega formata na svojem orodju še ni rekel zadnje besede oziroma Petkovšek na bradlji še ni pokazal prav vsega. Izzivov mu ne zmanjka.

Ne spreglejte