Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 1. 2008,
17.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 14. 1. 2008, 17.55

8 let

Mednarodna sezona se je začela odlično

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Že na v prvem mednarodnem nastopu v letošnjem letu v Franciji so slovenski reprezentantje na prestižnem turnirju dvojic uspešno predstavili kakovost našega balinanja.

Še posebej si čestitke zaslužita Gregor Sever in Uroš Vehar. Reprezentanta Zarje Balinčka in Lokateksa Trate sta se na zelo močnem turnirju uvrstila celo v finale. Tam pa sta žal izgubila s prvo italijansko zasedbo, vendar je bil s takšnim dosežkom zelo zadovoljen selektor Švara.

''Moja prva ocena je – zelo dobro! Fanta sta pokazala resnično navdušujočo igro in se zasluženo zavihtela tako visoko med elitno konkurenco, med katero je bilo kar osem reprezentančnih parov, ostalih osem pa so povečini sestavljali nekdanji francoski reprezentanti,'' je uvodoma poudaril selektor iz Postojne in nadaljeval: ''V finalni tekmi sta zasluženo zmagala Italijana, saj sta igrala skoraj brez napake, v izgubljenih položajih pa je Denis Pautassi kar trikrat zadel balina. Pomembno je tudi, da smo se mladima italijanskima reprezentantoma Grossu in Ferreru v polfinalu oddolžili za lanski poraz, ko sta Jasmina Čauševiča in Davorja Janžiča izločila že v skupini. Sicer pa je bila organizacija elitnega turnirja na igriščih z drobim peskom, podobnemu mivki, na visoki ravni,'' je še povedal Pavle Švara.

Škoberne: Ninama nič ne zamerim

Slabe volje ni bil niti njegov kolega na klopi, selektor naše ženske reprezentance Aleš Škoberne. Z igro svojih treh deklet je bil prav tako zelo zadovoljen: ''Najmlajša je pokazala največ. Tadeja Sodec je z igro navdušila in še enkrat dokazala, da je ta čas naša najboljša balinarka. Tudi obema Ninama, Sodčevi in Novakovi, ničesar ne zamerim. Naše so dosegle eno zmago, se dostojno upirale posebej Italijankama in tudi najboljšemu francoskemu paru Richard - Essertel. Vse tri igralke so si že priborile vozovnico za letošnje svetovno prvenstvo, ki utegne biti spet na Kitajskem,'' je o nastopih svojih treh reprezentantk povedal Ljubljančan.

Tadeja Sodec in Gregor Sever sta se iz Francije danes vrnila še s po enim pokalom, ki jima ju je prireditelj BK Ascul namenil kot najboljšima zbijalcema.

Ne spreglejte