Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 9. 2012,
21.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 2. 9. 2012, 21.19

8 let

Med Slovenci bo prvi tekmoval Jure Kozjek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na prizorišče članskega evropskega prvenstva je že prispelo 17 reprezentanc, med njimi ni sicer prej prijavljene Švice, ki se je nastopu odpovedala.

Slovenski reprezentanti Jure Kozjek, Tadej Premru, Davor Janžič, Aleš Borčnik in Anže Petrič se takoj po prihodu niso odločili, da bi preizkusili igrišča v dvorani in na štiristeznem pokritem balinišču v šotoru, temveč bodo to storili v ponedeljek zjutraj na uradnem treningu. Ob 10.uri bo žreb za klasične discipline. V našem taboru ga pričakujejo z zanimanjem predvsem zaradi tega, ker Slovenija ni med nosilkami v bližanju in zbijanju v krog.

Že prvi tekmovalni dan bodo trije slovenski nastopi. Med našimi bo prvi tekmoval Jure Kozjek v klasični igri (ponedeljek ob 14.uri), dve uri kasneje prvi dvoboj v skupini čaka Tadeja Premruja v igri krog. Naši v tej disciplini niso osvojili kolajne od leta 2008 na EP v italijanskem Saviglianu. Ob 20.uri bo slovesno odprtje prvenstva, ob 21.15 uri pa bodo še kvalifikacije v hitrostnem zbijanju (Aleš Borčnik).

V našem taboru je veliko optimizma, čeprav se vsi zavedajo, da bo tokrat še težje priti do pričakovanih odličij. Konkurenca bo huda, saj laho naštejemo vsaj deset držav, ki imajo enake želje. Selektor Aleš Škoberne je zelo previden pred začetkom, hkrati pa poudarja: "Veliko priložnost imamo v hitrostnem in štafetnem zbijanju, sicer pa so fantje sposobni osvojiti želeno kolajno v vseh šestih disciplinah. Tekmovanje bo zelo zahtevno, vseeno pa si želimo ohraniti visoko raven, ki smo jo dosegli na zadnjem svetovnem prvenstvu lani v italijanskih Feltrah," je pred začetkomn EP povedal Škoberne.

Slovenske barve bosta v Feltrah zastopala še Marjan Ferfolja, član tekmovalne komisije mednarodne zveze FIB, ter Bojan Selan, ki bo kot mednarodni sodnik debitiral na velikem tekmovanju.

Ne spreglejte